Három hét szünet után folytatódott a női röplabda NB I. küzdelemsorozata, és a kaposvári lányok a győzelem céljával utaztak el Budapestre. A TFSE még nem nyert meccset ebben az évadban, és a papírforma alapján a Diamant ellen sem lehettek vérmes reményei. Ehhez képest a nyitó játszmában sokáig a házigazda diktálta a tempót, és már 16:10-re is vezetett az új összeállításban pályára lépő somogyiak ellen. A vendégek fokozatosan lendültek játékba, a hajrában befogták ellenfelüket, és végül eljutottak a 25. pontig.

A térfélcsere után is a TFSE kezdett szorgosabb pontgyűjtésbe, de a kaposváriak ekkor már hamarabb eszméltek, és a szett közepén már négy ponttal vezettek. A fővárosiak végül mindössze 15 pontot szereztek. A harmadik játékrész is izgalommentesen alakult, Miklaiék már tíz pontra növelték előnyüket, amikor a budaiak elkezdtek hozzájuk közelíteni. A szűk egyórás találkozó végkimenetele azonban már nem volt kérdéses, Sasa Nedeljkovic lányai a várakozásnak megfelelően 3:0 arányban jobbnak bizonyultak, és elkönyvelhették 13. sikerüket is a bajnokságban.

A jövő vasárnap a második helyen álló MTK elleni hazai csoportrangadó következik a programban, 16 órától a kaposvári városi sportcsarnokban.

TFSE – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0:3 (-21, -15, -18)

Budapest, 50 néző. V.: Varjasi, Suba.

TFSE: Szabó Á. 1, Poór 7, Villám 6, Oláh 4, Veress 9, Czakó 5. Csere: Dobrovits, Boller (liberó), Németh J., Horváth Z. 2, Villányi 2. Vezetőedző: Molnár István.
Kaposvár: Leidgeb 7, Cesljar 3, Miklai 13, Vacsi 6, Horváth A. 7, Iricanin 9. Csere: Kanizsai (liberó), Kalmár, Császár 6. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:10, 20:21. II. játszma: 8:5, 12:16, 14:21. III. játszma: 5:8, 8:16, 11:21.

Címkék: tfse, diamant, röplabda, sport