Egy héttel a jászberényi vereség után holnap ismét idegenbeli mérkőzés vár a Kaposvári KK-ra. Az együttes a bajnokság 14. fordulójában a TF-Budapesthez látogat. A fővárosiak jelenleg az utolsó helyen állnak, ám Halászék biztos nem számíthatnak könnyű mérkőzésre.

- Jelen helyzetben senkit sem szabad lebecsülnünk, nem úgy állnuk most a bajnokságban, hogy ezt megtehessük. Megszerezték a legelső győzelmüket nemrég, a Szegedet verték hazai pályán, ugye jelen pillanatban így vagyunk hárman riválisok. Így próbákjuk elkerülni a playoutot és minél jobb helyezést elérni, és bejutni a középszakaszba - mondta Halász Ákos.

A budapestiek számára zűrösen kezdődött a 2019-es év. A hírek szerint vezetőedzőjük, Mehmedovic Merim január eleje óta nem jelent meg a csapat edzésein, és sem a vezetőség, sem a játékosok nem tudják elérni. A bosnyák mestert ezért menesztették, így a KKK ellen megbízott edző vezeti majd a TF gárdáját.

A két csapat épp egymás ellen kezdte a szezont. A KKK szeptember végén hazai környezetben 100-61-re nyert, hasonlóan sima meccsre azonban most biztos nem lehet számítani.

- Változtak azért ők is, nagyban köszönhető ez annak, hogy a játékoskeretük sem ugyanaz már, mint amikor itt játszottak ellenünk. Elég azt mondani, hogy a bajnokság legjobb pontszerzője náluk pattogtat. Egyre jobban összeáll a játékuk, győztek is és játszottak szoros meccseket, nem csak otthon, hanem idegenben is - foglalta össze Baki Gergely.

Bakiék holnap is három légióssal állnak majd fel, valamint Harazinra sem számíthat még Fekete Ádám. A játékosok azonban így is csak a győzelmet tartják elfogadhatónak, és szeretnének közelebb kerülni a középházat jelentő helyekhez.

- Sokszor elmondtuk már korábban is, de most ez egy tényleg értékmérő mérkőzés lesz. Nincs más esélyünk, csak a győzelem. Meg kell kezdeni a felzárkózást. Remélem, hogy beszélhetünk majd felzárkózásról majd a mérkőzés után is. Valószínűleg megint nagyon sok kaposvári el fog kísérni minket Budapestre, úgyhogy végre ki kell őket is szolgálnunk. Magunkért is kell játszanunk, a városért, a szponzorainkért, mindenkiért, győzelembe kell menekülni újfent - tette hozzá Baki Gergely.

A Serco - TF-BP - Kaposvári KK mérkőzés szombaton 18 óra 30 perckor kezdődik majd.

 – A hét elején elbeszélgettünk a folytatásról a csapattal – nyilatkozta Puska Zoltán, a Kaposvári KK ügyvezetője. – Valamennyien átérzik, milyen fontos találkozó következik. Csak a győzelem elfogadható a budapestiek ellen, hiszen mindenképp szeretnénk elkerülni az alsóházi rájátszást. Ehhez minden győzelemre szükségünk van a folytatásban. Együtt és összefogva érhetünk el eredményt, mindenkinek a maga területén kell a lehető legjobbat nyújtania. Kollégáimmal folyamatosan dolgozunk a keret megerősítésén. Ennek egyik feladata az ehhez szükséges anyagi háttér előteremtése. Közben lezárult Ivan Lilov ügye is. Sikerült egy, mind a két fél számára elfogadható megoldást találni a játékos távozásával kapcsolatban. Olyan kosárlabdázót szeretnénk a helyére igazolni, aki külső dobásban is erős, valamint a magas posztokon is segítségünkre lehet. Annyi azonban bizonyos, hogy ezen a héten még nem lesz új kosárlabdázónk, a szombati mérkőzésre változatlan játékoskerettel megyünk.   

Címkék: kkk, meccs, sport