A korábban sérült a Szolnoki Olaj KK elleni meccset ki is hagyó Pantelics vállalta a játékot a jászberényieknél. A vendégek három légióssal álltak fel az esztendő utolsó összecsapásán - kezdi összefoglalóját a delfinek.hu.

Spica találatával indult a meccs, ám hamar jött Rakics válasza a túloldalon. Ubilla két triplájával és Hendlein két pontjával húzott el némiképp a Kaposvár, jött is azonnal Lazics első időkérése. A vendégek öt perc alatt úgy szereztek 16 pontot, hogy nem hibáztak dobást. Alekszandrov és Pitts révén zárkózott fel a hazai alakulat, a vendégeknél pedig Bogdán Benedek is hamar pályára került. Coleman egyenlített 16–16-nál, s a negyedet pedig Bogdán büntetője után Halász Ákos duplája zárta. Egy 5–0-ás szakasszal indította a második játékrészt a JKSE, amelyben Pitts hibátlanul dobott. A negyed derekán Hock is lehetőséget kapott a vendégeknél, Ubilla pedig elsőként jutott tíz pont fölé a kaposváriaknál. A csereként érkező Kerpel-Fronius öt pontjával 42–31-re léptek el a jászberényiek, és a Pantelics ellen megítélt technikai hiba után sem sikerült közelebb férkőzni az ellenfélhez. Markovics két büntetőt is kihagyott, Pantelics duplája pedig beállította a félidő 50–34-es végeredményét.

A folytatásban sem változott a játék képe. A hazaiak Pitts, Pantelics és Colemann trió vezérletével növelték 77–49-re az előnyüket a harmadik játékrész végére. A záró szakaszban újból a húsz pontos határra értek a vendégek 81–61-nél, ám ennél közelebb már nem sikerült jutni.

JP Auto-Jászberényi KSE - Kaposvári KK 91–70 (22–21, 28–13, 27–15, 14–21)

Jászberény, Belvárosi Általános Iskola,
V.: Földházi T., Jakab L., Nagy V. (Schäffer B.)

JKSE: Pitts 20/6, Rakics 4, Coleman 21, Alekszandrov 13/6, Pantelics 14/3. Csere: Kerpel-Fronius 5/3, Czirbus 10, Cseh 2, Brbaklics 2, Fekete -, Szigedi -.

Kaposvár: Ubilla 21/12 Johnson 9/3, Markovics 13, Hendlein 6, Spica 4. Csere: Halász 8/3, Baki 2, Bogdán 7/6, Hock -.

Címkék: Jászberény, KKK, sport, Kaposvár