A hazaiaknál Luka Markovics kezdett a hármas poszton. Felváltva estek a kosarak az első percekben nagyobb előnyt egyik alakulat sem tudott kiharcolni. A negyedik percben Markovics ügyes labdalopása után Wittmann visszarántotta a kaposvári játékost, így nem maradhatott el a megítélt szándékos szabálytalanság sem. A hazaiak nem tudták kellőképp megszűrni a kecskeméti akciókat, igaz a somogyi támadások is rendre újabb pontokkal zárultak.

A negyed végén két ponttal álltak jobban a somogyiak. A folytatásban Johnson lendítette tovább a kaposváriakat, majd Wittmann szerzett háttal a gyűrűnek bravúros találatot. Johnson nagyon elkapta a fonalat, újabb triplája után Forray edző már időt kért. Halász 2+1-es akciója után lett 36–26 az állás, de Molnár Márton ziccereivel lőtávolban maradt a Kecskemét. Javított védekezésén az alföldi alakulat, amely Karahodzics zsákolásával 44–41-ig zárkózott fel, majd a félidő vége előtt ki is egyenlített.

A nagyszünet után mindkét alakulat triplával kezdett, a kaposváriaknak pedig hamar gyűltek a csapathibák. Wittmann jól mozgatta a kecskemétieket és a pontszerzésből is kivette a részét. Ubilla hármasa és Johnson pontjai kellettek az újabb kaposvári előnyhöz. A záró szakasz előtt Dramicsanyin hozta vissza az alföldi reményeket 59–56-nál, Markovicsot pedig negyedik hibája miatt le kellett cserélni.

A negyedik negyed elején Djeraszimovics egyenlített 67–67-nél, a Green pedig technikaival kipontozódott. A parázs hangulatú végjátékban a reklamáló Fekete Ádám edző is technikait kapott, Dimics pedig triplával 74–74-re egyenlített. A legjobbkor jöttek Markovics újabb pontjai, de Karahodzsics már az ellenfelet juttatta vezetéshez. Djeraszimovics büntetője után Ubilla tripla kísérlete kimaradt, Johnson két büntetője pedig kevés volt a győzelemhez.

Lilovot is elküldte a Kaposvár

A Kecskemét elleni mérkőzés előtt döntött Puska Zoltán és Fekete Ádám. A kaposvári Kosárlabda Klub felmentette a munkavégzés alól Ivan Lilovot - adta hírül szűkszavú közleményében a somogyi együttes. A KKK így 3 légióssal volt kénytelen végig játszani a csütörtöki meccset.

Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt 78-79 (23-21, 21-23, 21-16, 13-19)

Kaposvári KK: Ubilla 19/6, Johnson 24/6, Markovics 12, Hendlein 10, Spica 10. Cserék: Baki -, Halász 3.

KTE: Wittmann 20/12, Green 19/15, Djeraszimovics 10, Dramicsanin 10/6, Karahodzsics 13. Cserék: Molnár 4, Dimics 3/3.

Címkék: kecskemét, kaposvár kk, kosárlabda, sport