Egymás után két hazai meccset játszik a következő egy hétben a Kaposvári KK. Az együttes közvetlenül karácsony után a Kecskemétet fogadja majd, előtte pedig szombaton a Körmend látogat a somogyi megyeszékhelyre. A vasiak jelenleg a második helyen állnak a bajnokságban, így a győzelem ellenük még hazai pályán is bravúr számba menne

- Tehetséges játékosokból áll a csapatuk, tele vannak olyan srácokkal, akik kemény fizikális játékot játszanak. Ki kell használnunk a hazai pályát, fontos lenne, hogy jól kezdjünk, és reméljük, a remek atmoszféra most is a legjobbat hozza ki belőlünk - vélekedett a Körmend meccsről Reggie Johnson.


A piros-feketék támadásban igen erősek. A bajnokságban meccsenként átlagban közel 90 pontot szereznek, ami az egyik legtöbb az élvonalban.

- 
Mivel egy harapós csapat a Körmend, nekünk is fel kell vennünk a kesztyűt. Mi több, nem szabad engednünk, hogy ők üssenek először. Nekünk kell kezdeményezni, bebizonyítani, hogy mi is kemények vagyunk, aztán játszani a saját játékunkat. Szerintem a kulcs az, hogy mi is agresszívek legyünk - tette hozzá a KKK amerikai irányítója.


A somogyiak a szombati ütközet után december 27-én a Kecskeméttel csapnak majd össze hazai pályán. A KKK jelenleg ugyan a 12. helyen áll, de a csapattagok nem adták fel annak a reményét, hogy a szezon felére az első nyolcba kerüljenek. Így pedig ott lehetnének a Magyar Kupa nyolcasdöntőjében is.


- A Kecskeméttől is elvennénk egy győzelmet és magunknak is győzelmet adnánk. Nem feltétlenül csak rajtunk múlik, nekünk mindent meg kell tennünk, a lehető legtöbbet megnyerni ebből a hátralévő háromból, viszont ugye az is kell, hogy szerencsésen alakuljon a többi mérkőzés - értékelte a helyzetet Baki Gergely.


A KKK - Kecskemét meccs tehát december 27-én, csütörtökön lesz, előtte pedig ma este hat órától a Körmenddel csapnak össze Hendleinék a Városi Sportcsarnokban.

Gyűjtést szerveztek a fanatikusok

A Körmend meccsen egy jótékonysági kezdeményezés is lesz. Egy szurkolói póló vásárlásával a kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházat lehet majd támogatni. 

Címkék: körmend, kecskemét, kaposvári kk, kosárlabda, sport