Nem csak a Városi Sportcsarnok nézőinek, hanem az internetezők tetszését is elnyerte az Ametiszt koreográfiája. A Látványsport-fesztiválon hagyománosan arany- és ezüstminősítéseket osztanak ki, és emellett az utóbbi években a kapos.hu internetes oldalunkon egy közönségszavazást indítunk.

Az idei esztendőben több mint kilencezer vokssal nyerte el a közönség-díjat az Ametiszt - Stewardess girls elnevezésű produkciója.

null

A légiutas kísérő hölgyeknek nem sok idejük volt begyakorolni ezt a táncot. A december elejei Látványsport-fesztivál előtt ugyanis főként az olaszországi tánc vb-re készültek, ahol végül négy aranyérmet szereztek.

- Örültem, hogy ilyen sokan szavaztak ránk, hiszen elég sok munkánk volt ebben a formációban. Igaz nem sokat tudtunk készülni rá, mivel október végén voltunk a világbajnokságon, egy előző koreográfiával - mondta Bogyó Tamara.

Idén a kaposvári Kultik Mozi ajánlotta fel a közönség-díj nyereményét. A mozijegyeket azonban nem az Ametisztesek fogják majd beváltani. A lányok és vezetőjük úgy döntöttek, hogy nyereményüket felajánlják a Mikrokozmosz Művészeti Iskola növendékeinek, akiket szintén Simonyi Hornyák Hajnalka készített fel a Látványsport-fesztiválra.

- Köszönjük szépen mindenkinek, aki szavazott a lányokra, de igazából felajánljuk a másik csoportunknak, a Mikrokozmosz Művészeti Iskola tanulóinak a részére. Mindenki tudja, hogy ez egy olyan Látványsport-fesztivál, ahol nem kimondottan szakmai zsűri ül és az összes gyermek ugyanúgy megérdemli ugyanazt a fokozatot. Mi úgy döntöttünk, hogy mivel ők mostanában nem kaptak aranyminősítést, megérdemlik a közönségszavazatot, és átadjuk az ő részükre - mondta az Ametiszt Tánc SE egyesületi vezetője, Simonyi Hornyák Hajnalka.

A fiatalok pénteken kapták meg a 30 darab mozibelépőt, és már törhetik a fejüket azon, hogy melyik filmet nézzék meg.

Címkék: győztes, látvány, tánc, sport