A gálaest nyitányaként dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke értékelte az esztendőt, amely igencsak eseménydús és eredményekben gazdag volt. Az események kapcsán kiemelte, hogy az európai szövetség elnöke idén háromszor is Magyarországra látogatott, az eredmények terén pedig a női válogatott Európa Liga-ezüstérme, a Hajós/Stréli páros ifjúsági olimpiai negyedik helye, és az emelkedik ki, hogy még három csapatunk is érdekelt még az európai klubkupák nyolcaddöntőjében. A maga részéről abban is bízik, hogy a következő év hasonlóan sikeres lesz, főleg a női válogatott Európa-bajnoki szereplését illetően. Ezt követően Ludvig Zsolt főtitkár hónapról hónapra áttekintést adott az év legfontosabb honi eseményeiről.

A beszédek után a kerek évfordulós születésnaposokat köszöntötték, majd megkezdődött az év legjobbjainak járó díjak átadása. Az év legjobb női röplabdázója Molcsányi Rita, a legjobb férfi pedig a Fino Kaposvár SE korábbi BL-győztes játékosa, ifjabb Nagy Péter lett. A legjobb utánpótlás férfi teremröplabda játékosnak a szintén kaposvári Keen Cameront választották meg. (Cameron a válogatott edzőtábora miatt nem vehetett részt az eseményen.) A Fino együttese 2018-ban a bajnokságban ezüst-, a kupában pedig bronzérmet nyert; ifjabb Nagy Péter a szezon legfontosabb mérkőzésein klasszis teljesítményt nyújtott, Keen Cameron pedig nem csak klubcsapatában vette kézbe a karmesteri pálcát, hanem a válogatottban is újból letette a névjegyét.

Rangos elismeréssel gazdagodott Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra is. A RÖAK Kaposvár magyar bajnok kettőse érdemelte ki az év női strandröplabda párosa díjat. A két lány az idén megnyerte a tatai és a nyíregyházi ob-fordulót, majd győzött az országos bajnokság döntőjében is. Ezzel Lutter már ötödik, Szombathelyi pedig harmadik bajnoki címét szerezte meg ebben a szakágban. A RÖAK Kaposvár kettőse már a nemzetközi porondon is bizonyított 2018-ban: az eddigi legjobb magyar helyezést beállítva ötödikek lettek a samsuni World Tour-versenyen, míg a bibionei Beach Volley Marathonon bronzérmet szereztek 90 páros között.

A díjazottak névsora:

Legjobb felnőtt női teremröplabda játékos: Molcsányi Rita
Legjobb felnőtt férfi teremröplabda játékos: ifj. Nagy Péter
Legjobb felnőtt női teremröplabda edző: Jan De Brandt
Legjobb felnőtt férfi teremröplabda edző: Daniel Oravecz
Legjobb utánpótlás női teremröplabda játékos: Tóth Fruzsina
Legjobb utánpótlás férfi teremröplabda játékos: Keen Cameron
Legjobb utánpótlás női teremröplabda edző: Kőnig Gábor
Legjobb utánpótlás férfi teremröplabda edző: Karagics Mátyás

Legjobb felnőtt női strandröplabda játékosok: Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra
Legjobb felnőtt férfi strandröplabda játékosok: Hajós Artúr és Stréli Bence
Legjobb utánpótlás női strandröplabda játékosok: Gubik Hanna és Gyűrűs Boróka
Legjobb utánpótlás férfi strandröplabda játékosok: Benkő Balázs és Oláh Botond
Elnöki különdíj: Buday Balázs

Legjobb felnőtt ülőröplabda női játékos: Nebehaj Barbara
Legjobb felnőtt ülőröplabda férfi játékos: Mányák Attila
Év edzője ülőröplabdázásban: Raska Gyula

Szakmai Kollégium különdíj: Dobi Edina, Hajós Artúr és Stréli Bence
Közönségdíj: Háfra Dominika és Szabó Dorottya
MRSZ emlékplakett: Bardi Gyöngyi, Podani István, Bánhegyiné Radó Lúcia
MRSZ emlékérem: Dr. Lantos Csaba, Jánosi Ferenc
Egyedi emlékérem: Az Arany Európa Liga 2. helyezett női válogatott játékosai és a stáb tagjai

Címkék: díj, röplabda, Kaposvár, sport