Igazi forró hangulatú kupamérkőzésre van kilátás Kaposváron, hiszen a Magyar Kupa védője, a 20-szoros magyar bajnok és 10-szeres kupagyőztes Újpest érkezik Waltner Róbert legénységéhez, akik az elmúlt öt évben háromszor is döntőt játszottak és kétszer nyertek.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, és mivel Kaposváron lesz a találkozó, biztosan nagyon motivált hazai csapatot láthatunk. Nagy János, aki Rajczi Péter mellett szintén újpesti múlttal büszkélkedhet, a klub neveltje, nagyon várja, hogy bizonyíthasson.

- Nagyon nagy mérkőzés lesz, nem kell külön feldobni bennünket, Magyarországon azt gondolom, mindenki tudja, mi az az Újpest, milyen csapatot tudnak magukénak a lilák, szerintem ez bőven elég motiváció, hogy az Újpesttel játszhatunk - tette hozzá Nagy János.

A lilákkal legutóbb még bajnoki mérkőzésen, a 13/14-es szezonban játszottak a zöld-fehérek, akkor Kaposváron 2-2-es, Budapesten pedig 1-1-es döntetlen született.

Amennyiben ez a találkozó is döntetlen lenne, akkor hosszabbítás, szükség esetén pedig büntetőrúgások következnek majd.

Legutóbb a Magyar Kupában 2002-ben a Ferencvárossal szemben maradt alul a Rákóczi büntetőrúgásokkal a legjobb 8 közé jutásért. Balázs Benjámin úgy érzi, sorsoláskor az egyik legnehezebb csapatot kapta ellenfélül az Újpest.

- Azóta nem játszottam a Rákóczi-stadionban, amióta eligazoltam onnan. Tudom, hogy jók az eredményei az ellenfélnek, győztek legutóbb is Soroksáron, harmadik helyen állnak, össze kell szedni magunkat és nagyon nehéz mérkőzésre számítok - válaszolta Balázs Benjámin a mérkőzés kapcsán.

A kaposváriaknál amondóak, hiába van osztálykülönbség a két csapat között, a kupában ez nem mindig érvényesül, főleg, ha egy mérkőzésen dől el a továbbjutás.

A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik, klub tájékoztatása szerint a szezonra vásárolt bérlet erre a mérkőzésre is érvényes. A fővárosiakat a hírek szerint sokan elkísérik majd, így szükség lesz a kaposvári tábor buzdítására is.

Kövessék velünk a mérkőzést élőben!

Címkék: újpest, magyar kupa, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport