Emmanuel Ubilla tavaly márciusban még a ZTE játékosaként tért vissza a somogyi megyeszékhelyre. A Kaposvári Kosárlabda Klub ma délutáni sajtótájékoztatóján viszont kiderült, hogy ismmét a KKK-t erősíti majd a félig amerikai, félig Puerto Rico-i játékos.

- Éreztük, hogy az 1-es poszt, ami nem igazán működik, illetve ott vannak talán legnagyobb hiányosságaink és ez most nem akkor van, amikor mindenkinek megy, hanem akkor amikor főként idegenben hullámvölgybe kerülünk - nyilatkozta az igazolásról Fekete Ádám, a kaposváriak mestere.

Ubilla a 2015/2016-os szezonban 17 pontot, 5,5 lepattanót, valamint 7,6 gólpassz mutatót átlagolt Kaposváron. Hasonló statisztikákat produkált Zalaegerszegen is, valamint a lett Ventspilsnél is. Október elején igazolt a görög Kymishez, ahonnét négy meccs után ismét Somogyba vezetett az útja, ahol ráadásul régi ismerősök is várnak rá.

null

- Természetesen figyeltem a magyar bajnokság alakulását. Hendlein Rolanddal és Marko Spicával tartottam a kapcsolatot mióta eligazoltam innen, de ami még fontosabb, hogy ismerjük egymás játékát, és bízom benne, hogy ez a pályán is látszódni fog majd - tette hozzá a 32 éves játékos.

A Kaposvári KK-nak Ubilla érkezésével jelenleg öt légiósa is van, a klub ügyvezetője viszont a mai sajtótájékoztatón elmondta: csak négyen maradhatnak.

- Egy játékos van még próbaidőn, most ezen a héten meglátjuk, hogy illeszkednek a játékosok egymáshoz és Ádámmal ezután döntünk, hogy melyik négy játékos fog itt maradni - mondta Monok Tibor, a KKK ügyvezetője.

A légiósoknak legközelebb december hatodikán lesz lehetőségük bizonyítani, az Atomerőmű elleni barátságos mérkőzésen. A KKK várhatóan ezután a meccs után jelenti be a távozó kilétét.

Címkék: emmanuel ubilla, kaposvári kk, kosárlabda, sport