Lezajlottak a selejtezők az év utolsó európai strandröplabda World Tour-versenyén, a szlovéniai Ljubljanában. Öt párosunk közül az új párosításban itt bemutatkozó Benkő Balázs és Hajós Artúr két győzelemmel a főtáblára kerülést is kiharcolta, de két másik párosunknak is sikerült mérkőzést nyernie.

A nőknél ez a RÖAK Kaposvár színeiben szereplő Lutter Liza/Szombathelyi Kitti duónak sikerült a horvát Rosko/Ovcina kettős ellen, akiket döntő szettben múltak felül. Magyar szempontból már az első játszma is jól alakult, 18:18 után azonban rövidzárlat következett, és az utolsó három pontot déli szomszédaink gyűjtötték be. A második játékrészben egyértelműen a kaposvári lányok irányítottak, és egymást érték a szép labdamenetek, a látványos megoldások. A harmadik szettre maradt a döntés, ahol hiába vezetett már 14:11-re a magyar egység, csak a ráadásban sikerült kivíni az örömteli győzelmet. Liza és Kitti újabb európai ranglista-pontokkal gazdagodott, és a nemhivatalos számítások szerint immár a harmadik helyen állnak a magyar rangsorban.

Alább egy látványos labdamenet a horvátok elleni mérkőzésből:

RÖAK Kaposvár

Ljubljanából jelentjük! Selejtező, 1. forduló Lutter L., Szombathelyi K. (RÖAK Kaposvár) - Rosko, Ovcina (horvátok) 2:1 (-18, 14, 14)

A selejtező első körében Czene Adrienn és Tátrai Nikolett az olasz Colombi/Breidenbach páros ellen két szettes vereséget szenvedett, míg Győri Pannát és Kovács Esztert Legieta/Kaczmarek lengyel duó búcsúztatta, amely aztán a főtáblára is bejutott.

Lutter és Szombathelyi a délutáni program részeként a selejtező második fordulójában is pályára léphetett, méghozzá a kvalifikáció első helyén kiemelt dán Sondergard/Windeleff kettős ellen. Lányaink, akiknek egy emberként szurkolt a lelátón az időközben megérkező két testvér, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, valamint a férfi selejtezőben érdekelt négy magyar fiú, nagyszerűen kezdték a mérkőzést. Már 5:0-ra, majd 10:5 arányban is vezettek, aztán megtorpantak, a jó nevű ellenfél pedig pontról pontra közelített, és végül a maga javára fordította az eredményt. A második szett ugyancsak a dánoké lett, így végül a RÖAK idén nyáron összeállt párosa elbúcsúzott a további küzdelmektől.

Ettől függetlenül lesz Lutter/Szombathelyi páros a pénteki küzdelmekben is, igaz Eszter és Szandra, akik egyből a főtáblán kezdhetik meg a küzdelmeket. Első ellenfelük 10:30-tól a hazaiak fiatal párosa, Bulc és Zdesar lesz, akiket korábban legyőztek már, és az is biztos, hogy lesz még egy mérkőzésük 18:30-kor.

A férfiaknál mindkét párosunk hozta az első meccsét: Hajós Artúr és Benkő Balázs a norvég Moen/Mohajer duó ellen nyert, míg Stréli Bence és Oláh Botond a lett Belerts/Aispurs párossal szemben diadalmaskodott. A sors úgy hozta, hogy a két magyar duó egymás ellen harcolhatott a főtáblára kerülésért. Ez most Benkőnek és Hajósnak sikerült, de a másik két fiú is küzdött becsülettel. A fiúk – akik ebben a felállásban tehát két meccsből kettőt nyertek és még játszmát sem veszítettek – a német Sowa/Stadie kettős ellen kezdenek majd 15:30-tól.

Címkék: ranglista, Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra, strandröplabda, Kaposvár, sport