Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg az év utolsó európai strandröplabda World Tour-versenyét Szlovénia fővárosában, Ljubljanában. Az erős nemzetközi mezőnyben ott lesz a Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE két párosa, a magyar bajnok Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra és az idén nyáron összeállt Lutter Liza, Szombathelyi Kitti egység is.

A bajnoki címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra egyből a főtáblán kapott helyet, így csak pénteken kezdi meg szereplését. Liza és Kitti csütörtökön délelőtt lép pályára először a selejtezőben, és ugyan sok múlik a sorsoláson is, mégis bravúr lenne a továbbjutás a főtáblára.

A lányok szorgalmasan kondiznak és futnak, labdás edzésen viszont csak két hete vesznek részt, méghozzá a fővárosban, heti két alkalommal, testvéreikkel, így egyelőre távol vannak a csúcsformától. A RÖAK párosán kívül csütörtökön a Czene, Tátrai és a Győri, Kovács női kettős, valamint az Oláh, Stréli és a Benkő, Hajós egység is homokra lép majd az izgalmasnak ígérkező, fedett pályás viadalon, amelynek ötezer euró lesz az össz-díjazása.

Címkék: strandröplabda, Szombathelyi Szandra, Lutter Eszter, Kaposvár, sport