Több mint 180 vízilabdázó gyűlt össze hétfő délután a Virágfürdőben. Az ok nem más volt, mint a város támogatói szerződésének ünnepélyes aláírása, amely után hivatalossá vált, hogy a somogyi megyeszékhely több mint 50 millió forinttal segíti a Kaposvári Vízilabda Klubot az idei évben. Szita Károly polgármester a beszédében kiemelte: megéri a sportra költeni, hiszen ennek köszönhetően a helyiek is egészségesebben élhetnek.

- Amikor a város közpénzből a sportra fordít, akkor fontos, hogy támogassuk a példaképeket, de legalább ilyen fontos az egészség is. 2030-ig szeretnénk elérni, hogy Kaposvár legyen az ország legegészségesebb városa, ehhez pedig nélkülözhetetlen a sport - tette hozzá Szita Károly.

null

Emellett szinte megállás nélkül fejlődnek a város sportlétesítményei is. Az új tízpályás versenyuszodának köszönhetően például a vízilabdázók lehetőségei is bővülhetnek. Így a közeljövőben akár kétszer annyian választhatják ezt a vízes sportágat.

- Az a célunk ha elkészül az új uszoda, hogy ne csak ennyi gyermek válasszon minket, hanem 250-300-an. A mi egyesületünkben nőjenek fel egészségesen, aki alkalmas rá az váljon profi sportolóvá, aki nem az pedig nagybetűs emberré - emelte ki beszédében dr. Dobos Pál, a Kaposvári Vízilabda Klub elnöke.

null

A KVK OB I-es valamint utánpótlás-csapatai várhatóan jövő tavasszal vehetik majd birtokba a vadonatúj létesítményt.

Címkék: támogatás, kaposvári vízilabda klub, város, egészség, sport