Az első támadását elrontotta a hazai alakulat, a túloldalon pedig Spica értékesítette büntetőit, melyet épp volt csapattársa Tomiszlav Ivosev ellen ítéltek meg számára. Boriszov nevéhez fűződött az első debreceni dupla, de a több lecsorgó labdát is értékesítő Spica révén a somogyiaknál volt az előny. A hetek óta kiváló formában kosárlabdázó Boriszov szinte egyedül tartotta a hazaiakat, de a csereként érkező Markovic remekül kapcsolódott be a kaposváriak játékba. Berényi Sándor időkérése után jobban lepattanózott és pontosabb is volt a DEAC, amely a hetedik percben 10–10-nél beérte a vendégeket. A negyed hajrájában Ivosev szerzett triplát, a támadásban többet hibázó somogyiak pedig öt pontos hátrányban kezdhették a következő szakaszt.

Ivosev második hármasa után tovább nőtt a különbség, ráadásul a kaposváriak hét eladott labdával segítették addig a debrecenieket. A vendégek kihagyták mind a hat tripla-kísérletüket, így biztosan tartotta a tíz pont körüli különbséget a DEAC. A 16. percben Boriszov távoli találatával már 33–25 volt az állás, Dugat passzát pedig Omenaka látványosan zsákolta a gyűrűbe. A teljesen leblokkoló vendégek Johnson és Lilov öt pontjával mentették jobbra a helyzetüket a félidő végén, mielőtt húsz pont lett volna a különbség.

A nagyszünet után Dugat kapott technikait reklamálásért, de nem tudott élni a lehetőséggel a vendéggárda. Fekete Ádám edző újabb időkérése 54–35-ös állásnál jött, hiszen sem támadásban, sem védekezésben nem volt eredményes csapata. Sorra maradtak ki a lehetőségek, a túloldalom pedig Boriszov zsákolása alakította 58–37-re az eredményt.

A záró szakaszt kereken húsz pont hátránnyal indította a Kaposvár, amelyben Spica jutott egyedül tíz pont fölé. A találkozó végéig már csak a különbség mértéke volt kérdéses. A somogyiak pedig valamelyest szépítettek ugyan, de a vereséget nem kerülhették el - írja a Delfinek.hu.

DEAC - Kaposvári KK 80-65 (19-15, 25-15, 22-16, 14-19)
Oláh Gábor utcai Sportcsarnok 
V: Győrffy P., Minár L., Hervay T. (Balogh L.)

DEAC: Dugat 10, Manigat 7/3, Ivosev 20/6, Boriszov 21/3, Amigo 8 Csere: Bognár 9/3, Velkey -, Polyák -, Omenaka 5, Tóth -, Kósa -, Opre -.

KKK: Sheperd 4, Johnson 7/3, Lilov 6, Hendlein 11/3, Spica 15 Csere: Markovics 11, Baki -, Harazin -, Halász 7/3, Hock -, Bogdán 4.

Címkék: deac, kkk, vereség, kosárlabda, sport