A helyszín közelségét kihasználva nyolc magyar duó is nevezett a versenyre, és ott lesz a mezőnyben a Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE két párosa, a magyar bajnok Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra és az idén nyáron összeállt Lutter Liza, Szombathelyi Kitti egység is.

A napokban került nyilvánosságra a ljubljanai verseny kiemelése, s ezek alapján a nyolcból hét párosunk érdekelt lesz a tornán. A hölgyeknél végül 32 páros nevezett a 28 helyre, s a bajnoki címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra egyből a főtáblán kapott helyet, jelen állás szerint ráadásul az igen előkelő hetedik kiemeltként. Rajtuk kívül még további három magyar páros, Czene Adrienn és Tátrai Nikolett, Győri Panna és Kovács Eszter, valamint Lutter Liza és Szombathelyi Kitti, világranglista-pontjaik alapján ugyancsak beférnek a selejtezőbe.

A férfiaknál 55 páros jelentkezett a 28 helyre. Az ifjúsági olimpiát megjárt Hajós Artúr és Stréli Bence befért a selejtezőbe, még úgy is, hogy ezúttal nem együtt, hanem más párokkal indulnak. Hajós ezúttal Benkő Balázzsal, Stréli pedig Benkő megárvult párjával, Oláh Botonddal vág majd neki a megmérettetésnek. A harmadik férfi nevezőnk, a 2015-ös bajnok Soós Izsák, illetve új párja, Rozgonyi Bálint viszont a mezőny erőssége miatt most csak a tartalékok közé lett besorolva.

A mieink gőzerővel készülnek erre a megmérettetésre, de a fő cél a jövő nyár elején esedékes Kontinentális Kupa. Hajósék a múlt hétvégén játszottak edzőmérkőzést a világranglista-vezető, Európa-bajnok norvég párossal, míg a lányokhoz a jövő héten Ukrajnából érkezik majd igencsak rangos edzőpartner. A ljubljanai tornán első kiemelt, a tavalyi siófoki szatelliten bronzérmet szerző Mahno-ikrek, Inna és Irina Budapesten edzőtáborozik majd a szlovéniai torna felkészüléseként, s közös edzéseket tartanak majd a Háfra/Szabó duóval, emellett pedig edzőmérkőzést játszanak a bajnok Lutter/Szombathelyi, illetve a Győri/Kovács párosokkal is a BME sporttelepén – írja a hunvolley.hu.

Címkék: röak, strand, röplabda, sport