A zalaiak szerezték az első pontokat Ware révén, de hamar jött Sheperd első kaposvári triplája is. A megszerzett lepattanók után gyors támadásokkal szereztek 11–5-ös előnyt a kaposváriak, meg is állíttatta a játékot Bencze Tamás. Hendlein második triplája után 18–7 állt a táblán, és a kiválóan védekező hazaiakat pedig vastaps köszöntötte a lelátón. Johnson bravúros triplájával, majd duplájával nőtt tovább a különbség, így 27–11-el zárult a negyed.

A második játékrészben megkezdte a felzárkózást a vendég gárda, a Agafonov kosaraival lopóztak közelebb, de a legjobbkor jöttek Halász Ákos bravúros pontjai. A csereként érkezők is derekasan állták a sarat és tartani tudták a különbséget. A negyed végjátékában Ware triplája hozta vissza a vendégek reményeit, így 44–30-as állással mehettek pihenőre a csapatok.

A folytatásban Spica szerezte az első kaposvári találatot, majd Hendlein is bepöccintett a gyűrűbe egy lepattanó labdát. Lilov zsákolása után ismét Bencze Tamás kért időt, hiszen még mindig csak 32 pontnál járt csapata. Érezték a vendégek, hogy több kell és ismét faragtak a különbségen. A záró szakasz előtt Baki szerzett a sarokból triplát, Agafonov pedig beállította a harmadik negyed 61–47-es végeredményét.

A záró szakasz Baki remeklésével kezdődött, öt pontot tett a közösbe a hazai hátvéd. Johnson triplája után 71–51-re alakult az eredmény, öt perccel a vége előtt pedig Baki kapott a szeme alá egy óriásit. Azonnal feldagadt az arca, így le is kellett cserélni. A szurkolók egy pillanatra sem pihentek, folyamatosan űzték-hajtották a hazai alakulatot. Johnson egy újabb hármassal hálálta meg mindezt, így nem volt jelentősége, hogy az ellenakcióból Ware is hármast dobott. Az utolsó percben Harazin gyűjtött be öt pontot, ekkor már állva tombolt a publikum, ünnepelve ezzel a rossz kaposvári sorozat megszakadását.

Fekete Ádám:A realitáshoz hozzá tartozik, hogy a TF meccs után most játszottunk hazai pályán először négy légióssal, úgy, hogy még Spica 60-70 százalékos teljesítményre képes. Pakson már látszott, hogy valami megmozdult, ezúttal igazán csapatként játszottunk. Motivált együttest láthatott a szurkolótáborunk, nekik szeretnénk a folytatásban minél több örömet okozni. Ezen dolgozunk a jövőben.

Bencze Tamás: – Megérdemelt a Kaposvár, győzelme, amiért jár a gratuláció. Az első negyedért elnézést kérek a szurkolóinktól, nem erre készültünk. Utána tettünk azért, hogy ne olyan legyen a folytatás. A másik három negyed küzdése már jó volt, de amikor felzárkóztunk tíz pont környékére, a tiszta helyzeteinket is elrontottuk és ismét visszaállt a nagyobb különbség. A szerda-szombat ritmus egyelőre sok nekünk, főleg a kezdő ötös tagjai fáradtabbak. Egy nagyon motivált, jól játszó Kaposvár győzött le bennünket.

Papp Péter: Az első negyedben nem kezdtünk jól, olyan előnyt adtunk a hazaiaknak, ami után végig futottunk az eredmény után. Ezt követően feljavultunk védekezésben, de pontosabban kellet volna játszanunk. Az első negyed eldöntötte a találkozót.

Hendlein Roland: Benne volt, hogy kijön az a munka, amit eddig elvégeztünk. A légiós csere után felgyorsult a játékunk, jobb volt a védekezésünk is. Volt egy-két gyors indításunk. Összeállt a csapat, ki voltunk éhezve a sikerre. Amikor a meccs után kijöttünk a pályára a Le a kalappal kiáltás a szurkolóinknak szólt. Csúcs volt ez a szurkolás, frenetikus volt, olyan ami mostanában nem. Nagyon kell ez a kaposvári kosárlabdának, kell nekünk, kell a városnak, hogy egy jó csapatunk, ami szerethető! Legyen egy jó közönség, amely elkísér minket idegenbe, vagy a hazai pályán szurkol, ahogy ma tette! Ez nagyon fontos! Nagyon szépen köszönjük, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésre és szurkoltak nekünk!

Címkék: zte, kkk, győzelem, sport