A nemrég elhunyt Vindisch Kálmánra emlékezve, egyperces néma felállással rajtolt a Debrecen elleni OB I-es bajnoki, majd következhetett az új szezon első kaposvári vízilabda mérkőzése.

A vendégek hamar kétgólos előnybe kerültek, Krémer bravúrjai is kellettek hozzá, hogy ne nőjjön tovább a különbség. Vindisch Ferenc találata után újabb védéseket láthatott a lelkes nagyérdemű, majd ha szerencsével is, de Telegdy egyenlített. Sokáig azonban nem állt döntetlenre a rangadó, egy eladott labdát követően megint a hajdúságiaknál volt az előny.

Ezután a játékvezetők váltak főszereplővé. Egy vitatható ítélet után a Debrecen támadhatott, majd Vindisch Ferencet állították ki véglegesen, miután számon kért egy szabálytalanságot. A félidő előtt ráadásul háromra nőtt a debreceniek előnye.

Kihagyott kaposvári helyzetekkel indult a harmadik negyed, majd Dőry növelte tovább a két csapat közötti különbséget. 9-3-as debreceni vezetésnél eldőlni látszott a bajnoki, Sántavy góljai azonban jelezték, messze még a vége.

Tóth Kristóf szemfüles góljával jöttek vissza a kaposváriak a meccsbe, majd egy Nemes Balázs védés után Nikola Giga is betalált. Amikor már mindenki talpon volt a lelátón ifjabb Berta József is feliratkozott a gólszerzők közé, ezzel pedig már csak egy góllal mentek a vendégek.

A kaposváriak erejéből azonban csak a zárkózásig futotta. Két és fél perccel a vége Kovács növelte ismét kettőre a debreceni előnyt, majd az újabb Nemes-bravúr után Fekete foszlatta szerte a kaposvári álmokat.

A vége 11-8-as vendéggyőzelem lett.

Kaposvári VK–Debreceni VSE 8–11 (1–2, 2–4, 2–3, 3–2)

Kaposvár, 200 néző. V.: Németh A., Homonnai.

Kaposvári VK: Krémer – Giga (1), ifjabb Berta (1), Juhász-Szelei (1), Tóth K. (1), Vindisch (1), Telegdy (1). Csere: Nemes B. (kapus), Sántavy (2), Pataki, Lukács Á., Dobos D., Varga Zs. Vezetőedző: idősebb Berta József.

Debreceni VSE: Kósik – Kovács G. (2), Dőry (2), Smitula (1), Macsi P. (1), Durik, Vidovics. Csere: Fekete G. (3), Fejős (1), La Rosa (1), Oltean, Zsilák, Dienes. Vezetőedző: Miroslav Bajin.

Emberelőnyös helyzetből született gólok: 9/6, illetve 8/1.

Akciógólok: 2, illetve 10.

Ötméteresek: –, illetve –.

Kiállítva (piros lappal): Vindisch a 13. percben.

Videón a teljes mérkőzés!

Címkék: kaposvári vízilabda klub, debrecen, ob1, sport