Két hibátaln csapat meccselt egymással Kecskeméten szombat délután, a férfi NB I B-csoportjának rangadója pedig hatalmas küzdelmet hozott.

Az első felvonásban sokáig a hazaiak álltak jobban 2-3 ponttal, a Fino együttese azonban a legjobbkor fordított. A 24:26-os első szett után megint a Kecskemétnél volt sokáig az előny, a Demeter-legénység azonban most mégnagyobbat küzdve, 22-17-ről vette át a vezetést. Ezzel pedig már 2:0-ra vezettek a "hírös" városban.

Jól kezdte a Fino a harmadik szettet, most azonban az ex-kaposvári Dávid Zoltán edzette hazaiak támadtak fel, és össze is jött nekik a szépítés.

A negyedik felvonás viszont már kevesebb izgalmat hozott. Nagy Péter vezérletével elléptek a vendégek, 25:20 után pedig ünnepelhették a kaposváriak a 3:1-es, idegenbeli győzelmet.

Dávid Zoltán: "Ilyen mérkőzésre számítottam, azzal viszont nem számoltam, hogy az egyik legjobb játékosom meg fog sérülni melegítés közben, ez óriási hátrány volt a csapatnak. A másik, amivel nem számoltam, az a bírók teljesítménye, ami borzasztó, kritikán aluli volt. Ami a játékosaimat illeti, követtek el helyezkedési hibákat, és ez meg is bosszulta magát, de a rangadón nyújtott teljesítményükkel egyébként maximálisan elégedett vagyok."

Demeter György: "Az első és a második játszmában nagyon szoros, éles küzdelem folyt a pályán, szerencsével tudtunk csak fordítani, a harmadik játszma pedig ennek éppen az ellenkezője volt, amikor a Kecskemét tudott szerencsével fordítani. Taktikailag mind a két csapat nagyon jól felkészült az ellenfeléből, és jó röplabdát láthatott a szépszámú kecskeméti közönség."

Folytatás szerdán Grazban, a Challenge Cup selejtezőjében!

Kecskeméti RC – Fino Kaposvár SE 1:3 (-24, -24, 22, -20)

Kecskemét, 300 néző. V.: Adler, Tillmann.

Kecskemét: Amarildo 4, Krupánszki, Szabó M. 5, Pesti 25, Lopez 10, Gacs 12. Csere: Deák, Kara (liberók), Gönczi 11. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Kaposvár: Bozóki 16, Kalmár 4, Keen 7, Horváth K. 6, Nagy J. 7, Nagy P. 24. Csere: Pápai, Kiss M. (liberók), Bögöly 4. Vezetőedző: Demeter György.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:13, 21:19. II. játszma: 6:8, 16:13, 21:16. III. játszma: 5:8, 11:16, 21:19. IV. játszma: 5:8, 14:16, 16:21.

Címkék: kecskemét, röplabda, fino kaposvár, sport