Négy forduló után a Kecskemét és a Kaposvár mérlege is hibátlan: mindkét együttes magabiztosan nyerte eddigi meccseit, és mindössze egy-egy szettet vesztettek. A Fino a Debrecen, a Szolnok, a Sümeg és a Dunaferr ellen gyűjtötte be a bajnoki pontokat, a hírös város alakulata pedig sorrendben a Szolnok, a Sümeg, a Dunaújváros és a Debrecen ellen győzött. A szombati rangadó pikáns érdekessége, hogy a Kecskemét vezetőedzője az a Dávid Zoltán, aki Kaposváron ismerkedett meg a sportággal és a somogyi megyeszékhelyen érte el legnagyobb sikereit, még játékosként. A fiatal szakvezető bizakodó hangulatban várja a derbit.    

„Ebben a csoportban több a könnyebb ellenfél, így fejben nehéz felkészülni minden összecsapásra. Én emiatt is azt kértem a srácoktól már két héttel ezelőtt, hogy a hozzáállásunkon változtassunk, mert a Kaposvár elleni nem olyan mérkőzés lesz, mint a többi. Ha a játékosaim azt hozzák, amit tudnak, nem lehet baj a szombati találkozón. A srácok fiatalok, szeretik egymást, olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Az a fő kérdés, hogy fel tudunk-e nőni a feladathoz. Véleményem szerint a szombati eredmény még nem lesz mérvadó, de természetesen szeretnénk jól teljesíteni” – mondta Dávid Zoltán.

„Négy győztes meccs után vagyunk, úgy gondolom, meglesz az ötödik is” -  tette hozzá Pesti Marcell, a KRC fiatal játékosa.

„Egy nagyon jó mérkőzésre számítok! Mindkét csapat a legjobb formáját fogja hozni,  mivel ez mindkét klubnak nagyon fontos találkozó lesz. Kecskeméten sok a tehetséges fiatal, akik bizonyítani szeretnének, és mindent meg is tesznek majd ezért. Nekünk a legjobb játékunkat kell hozni, száz százalékosan koncentrálnunk kell, és nem szabad lebecsűlni ellenfelünket. A Graz elleni Challenge Kupa-mérkőzések előtt tökéletes főpróba lesz számunkra a Kecskemét elleni rangadó, és kiderülhet, milyen hibákon kell még csiszolni” – mondta a Fino válogatott liberója, Pápai Péter.

„Arra számítok, hogy szoros meccset fogunk játszani Kecskeméten. Ha a csapat betartja,  amit megbeszélünk, és mindenki kihozza magából a maximumot, akkor nem érhet minket meglepetés” – tette hozzá másik liberó-játékos, Kiss Máté.

„A szezon első komoly megmérettetése következik csapatunk számára, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy megmutassuk, mivel telt az elmúlt bő két hónap. És nem utolsó sorban,  magunknak lesz ez a mérkőzés egy tökéletes erőfelmérés, hogy lássuk miben kell még fejlődnünk” – fogalmazott Kalmár Ákos.

Címkék: meccs, kecskemét, fino, sport