A csapat már kedden elutazott, hogy minél jobb állapotban lépjen pályára az NB III. Közép csoportjában szereplő SZEOL otthonában. Az első játékrészben okos, taktikus játékot mutattak be, melyet a sok sérült miatt igencsak felforgatott Waltner Róbert vezetőedző. Ennek ellenére sem akadt sok veszélyes lehetőség a hazaiak előtt, míg a másik kapu előtt igen. Az első nagyobb helyzetet Andorka Péter váltotta gólra, a támadó egy oldalszabadrúgás után vette mellre a labdát, majd hat méterről a bal felsőbe lőtt. Ezt követően Csernák Martin előtt adódott egy nagy helyzet, amit nem tudott gólra váltani, így egygólos előny tudatában mehettek szünetre a kaposváriak.

A második félidő hajrájában Andorka Péter tizenegyesből növelte a duplájára a zöld-fehérek előnyét. A hosszabbítás perceiben még szépítettek a hazaiak, azonban újabb gól már nem esett, így a Kapopsvár várhatja a következő ellenfelet a Magyar Kupa legjobb 32 csapata között.

Waltner Róbert: Elégedett vagyok a mérkőzéssel, hiszen maximálisan visszakaptam azt, amit vártam a játékosomtól. Végig fegyelmezetten és helyenként szépen is játszottunk. A kupában azok kaptam lehetőséget, akik a bajnokságban eddig kevesebb szóhoz jutottak. Hat fiatal labdarúgó is pályára lépett, köztük a kétezres születésű Borbély Ákos.

SZEOL SC–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–1)
Szeged, Vasutas Sportpálya, 200 néző. V.: Oláh G. (Szvetnyik, Molnár A.).
SZEOL SC: Prokop – Rácz L., Grünwald, Lévai, Pócs (Péter, 73. p.), Tomisic, Onderjó, Gönczö (Horváth P., a szünetben), Forró A. (Kozics, 63. p.), Kéri, Gál Sz. Vezetőedző: Siha Zsolt.
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Nagy J. (Vachtler, a szünetben), Tratnyek, Fodor M., Csiszer – Horváth F., Godzsajev-Telmán (Nagy K., 71. p.) – Zsiga, Csernák, Kollega K. (Borbély, 61. p.) – Andorka. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Rácz L. (91. p.) illetve Andorka (41. és a 88. p. – a másodikat 11-esből).
Sárga lap: Rácz L. (87. p.).

Címkék: szeged, meccs, rákóczi, sport