A tabellán tizennegyedik, nemrég edzőváltáson átesett Nyíregyháza Spartacus FC együttesét fogadja a Kaposvár a Rákóczi-stadionban. Az elmúlt két fordulóra már Lengyel Roland irányításával készült a nyírségi együttes, amely ekkor a Békéscsabát és a Budafokot is legyőzte. A Spari neve mellett azonban így is csupán három győzelem szerepel.

„A Nyíregyháza jobb csapat annál, mint a tabellán elfoglalt helyezése mutat. Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen az előző bajnokságban is nagyszerűen szerepeltek. Úgy vélem, elhamarkodott volt az edzőváltás, hiszen elég gyorsan elküldték Bozsik Józsefet. Biztos, hogy nem az új edző munkája, hogy két mérkőzést megnyertek, hiszen kedden még Bozsik tartotta az edzést, szerdán pedig már nélküle verték meg a Békéscsabát. Ennyi idő alatt egy edző sem tud csodát tenni, de adott új olyan impulzust a Nyíregyházának, a játékosokban pedig benne volt a bizonyítási vágy” - fogalmazott Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője.

A somogyiak a nyírségiekkel ellentétben remekelnek, hiszen az első forduló óta nem találtak legyőzőre, s az előkelő negyedik helyet foglalják el a tabellán.

„Természetesen a győzelem lebeg a szemünk előtt a hétvégi meccset illetően is. Ez nem is lehet másképp, mivel bárki is legyen az ellenfél, soha nem lép pályára feltartott kézzel a csapatom. Mindig a maximumot akarjuk kihozni magunkból, s remélem, hogy ez győzelemmel fog párosulni. Emellett pedig a veretlenségi sorozatunkat is minél tovább szeretnénk kitolni" – tette hozzá Waltner Róbert.

A válogatott szünet jókor jött a Rákóczinak, hiszen a Békéscsaba elleni találkozót megelőzően számos sérülés nehezítette a szakmai stáb dolgát. A két csapat eddigi mérlege teljesen kiegyenlített. Az első és másodosztályt is beleértve eddig tizennyolcszor találkoztak egymással a felek, s öt-öt alkalommal nyert mindkét együttes. A vasárnapi bajnokin eltiltása miatt Waltner Róbert nem lehet a kispadon. Ez az előző szezonban egyszer fordult elő, akkor a Kaposvár idegenben győzte le a Pénzügyőr gárdáját.

A vasárnap 15 óra 30 perckor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Címkék: meccs, Nyíregyháza, rákóczi, labdarúgás, Kaposvár, sport