Szerda délben a Magyar Vízilabda Szövetségben elkészítették a Magyar Kupa sorsolását. A férfiaknál tizenhét csapat nevezett. A versenykiírás értelmében az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy az E.ON Férfibajnokság 2017/2018-as pontvadászatának első négy helyezettje (FTC, Szolnok, Eger, OSC) kiemeltként külön csoportba került.

Melléjük sorsolták szintén kiemeltként az 5-8. helyezett csapatokat (BVSC, Miskolc, Honvéd, Debrecen), a többiek pedig vaksorsolással kerültek az öt csoport egyikébe.

Az A-csoport küzdelmeit Pécsen rendezik, míg a B-csoportnak Szolnok, a C-csoportnak Eger, a D-csoportnak pedig Szeged ad otthont jövő hétvégén, október 27-28-án. A csoportokból két-két csapat jut a negyeddöntőbe.

A KVK az előző bajnokságban a Szolnokkal és a Vasassal is egy csoportban voltak. A Tisza-partiak oda-vissza verték együttesünket, a fővárosi piros-kékek ellen pedig főként hazai medencében termett babér.

A Honvéddal legutóbb a 2016/17-es szezonban találkoztak a somogyiak, akkor mind a négyszer a nyolcszoros kupagyőztes budapestiek ünnepelhettek a meccs végén.

BENU FÉRFI MAGYAR KUPA 2018–2019

A-CSOPORT (PÉCS): OSC, BVSC, PÉCS, UVSE

B-CSOPORT (SZOLNOK): SZOLNOK, HONVÉD, KAPOSVÁRI VK, VASAS

C-CSOPORT (EGER): EGER, DEBRECEN, KSI, SZENTES, SZOMBATHELY

D-CSOPORT (SZEGED): FTC, MISKOLC, SZEGED, TATABÁNYA

Címkék: sorsolás, magyar kupa, kaposvári vízilabda klub, sport