Első hazai bajnoki mérkőzését játssza holnap az 1.MCM Diamant Kaposvári Egyetem NB 1-es női röplabdacsapata. Az együttes a múlt hétvégén már megszerezte első győzelmét, ám a Balatonfüred otthonában játék nélkül kapták meg a sikerért járó pontokat, így a pénteki találkozó valójában az első tétmeccse lesz idén a Diamantnak.

Különösen kezdődött a 2018/2019-es bajnoki évad a Diamant csapatának. A lányok az NB1 első fordulójában a Balatonfüred otthonába utaztak, és már a kezdés előtt megnyerték a találkozót 3-0-ra. A hazaiaknál ugyanis csak öt embernek volt érvényes sportorvosija.

- Körülbelül a meccs előtt tíz perccel tudtuk meg, hogy a Fürednek nem volt rendben az igazolása. Utána volt egy választási lehetőségünk, hogy lejátszuk-e vagy sem, de úgy voltunk vele, hogy eleve tétmeccsre készültünk, mindenféleképpen játszani szerettünk volna. Szerintem nagyon egyben van a csapat, most várja az első hazai mérkőzését - mondta Miklai Zsanett.

 Az újonc Balatonfüred azóta tegap már lejátszotta első tétmeccsét az NB 1-ben. Épp az ellen a Gödöllő ellen léptek pályára, akit holnap a Diamant is fogad. Némi meglepetésre a Füred nyerte azt a találkozót, a Gödöllő pedig ezzel második vereségét volt kénytelen elkönyvelni, ugyanis korábban az MTK is megverte őket.

- Gondoltam, hogy egy nagyon jó mérkőzés lesz belőle, ellenben, mikor tegnap este néztük az eredményeket, hogy sima 3-0, az elég meglepő volt, de a Gödöllő az szerintem nem olyan, aki innentől kezdve félvállról veszi a bajnokságot. Nyilván mi azon vagyunk, hogy minél jobban megtörjük őket, az első szettől kezdve elveszítsék az önbizalmukat - árulta el Mikla Zsanett.

Ez a hét már a Gödöllő elleni felkészülés jegyében telt a Diamantnál. Sasa Nedeljkovics edző és a lányok alaposan feltérképezték ellenfelüket.

A kaposváriak a felkészülés során csak idegenben játszottak, és az első fordulóban is utazniuk kellett. A holnapi találkozó így a legeslegelső hazai meccse lesz a lányoknak.

- Én nagyon várom a holnapi meccset. Nyilván bizonyítani szeretnénk a közönségnek is, úgyhogy sokat várunk magunktól is, és nagyon szeretnénk bizonyítani itthon is - mondta Hegyi Bianka.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem

Lányaink már javában készülnek a pénteki mérkőzésre. Segítsetek első hazai győzelmünk megszerzésében, hiszen együtt vagyunk egy csapat!

A holnapi Diamant-Gödöllő találkozó 18 órakor kezdődik majd a Városi Sportcsarnokban. A mérkőzésre ingyenes a belépés.

Címkék: első, meccs, diamant, sport