A mai mérkőzésen ült 300. alkalommal a Kaposvár kispadján Fekete Ádám, a klub vezetői a jubileum alkalmából köszöntötték is a kiváló edzőt - kezdi összefoglalóját a bb1.hu

 A Szeged, soraiban a visszatérő Juhossal, jól kezdte a mérkőzést. Boltics remek napjával szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni a hazaiak.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Így köszöntötték a kaposvári kosárlabda szurkolók azt a Fekete Ádámot, aki 300. meccsére készül a KKK kispadján. #kkk #kaposvár #fans #somogyibicskások #feketeádám #gratulálunk

KaposPont (@kapospont) által megosztott bejegyzés,

A második negyedben tovább nőtt a különbség, a Kaposváron az sem segített, hogy pályára lépett az új szerzemény, Luka Markovics is.

A nagyszünetről "jól jött vissza" a Kaposvár, elkezdték a felzárkózást a somogyiak, de a Szedeák nagyon akarta ezt a győzelmet, és hatalmas meglepetésre meg is nyerték a mérkőzést Sulovicsék.

Az egész találkozó legjobbja a szegedi Green volt, aki hét triplát dobott.

Fekete Ádám: – Elismerésen a Szegednek, mert jól játszottak és megérdemelt győzelmet arattak. Elnézést kérünk a szurkolóinktól a mutatott teljesítményünk miatt. Az első félidőben a kilenc játékosunkból egy volt olyan agresszivitással a pályán, ahogy kellett volna játszani a kezdetektől. Tizennégy hárompontost kaptunk, ezért elsősorban magamat kell szégyellnem, mert nem tudtam elérni, hogy játékosaim kitegyék a szívüket-lelküket a pályára. A szünet után aztán volt egy olyan ötösünk, amely megtette ezt, de akkor újabb demoralizáló hármasokat kaptunk. Spica teljesítménye nem véletlen, mert fájdalomcsillapítókkal játszott. Vele és nélküle sem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amit korábban.

Andjelko Mandics: – Jó meccset játszottunk, azt láttam viszont a pályán, amit korábban elterveztünk. Hatvanhárom pontot kaptunk, ami nagyon kemény, komoly munka eredménye volt. Támadásban türelmesek voltunk, így jó helyzetekből eredményesen fejeztük be akcióinkat. Ugyanakkor a győzelmünk kulcsa egyértelműen a védekezésünk volt, amely lehetővé tette, hogy így támadhassunk. Sajnálom, hogy Ádámnak nem jött össze a háromszázadik mérkőzésén a győzelem, de ilyen a sport. Sok sikert kívánok a Kaposvárnak a folytatásban!

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 63–82 (21–27, 13–22, 18–10, 11–23)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok,
V.: Földházi T., Balog Gy., Győrfy R. (Páli K.)

Kaposvár: Johnson 16/3, Lilov 11/6, McCray 9, Hendlein 11/3, Spica 6. Csere: Baki 3/3, Halász 3/3, Harazin -, Markovics 4.

Szeged: Boltics 14/3, Davis 8/6, Wirth 3/3, Juhos 11/3, Sulovics 14/3. Csere: Green 27/21, Vágvölgyi 5/3.

Címkék: szeged, kaposvári kk, kosárlabda, sport