A TF-Budapest elleni könnyed győzelem után a hétvégén már egy nehezebb ellenfél vár a Kaposvári Kosárlabda Klubra. Szombaton Ivan Lilov egykori csapata, a Szeged érkezik a Városi Sportcsarnokba.

- Három éve nagyjából ugyanaz a keret, egy-két változás volt a légiósok közt, szóval jól ismerik egymást, és a játékuk is egyben van. Nekünk viszont még kell egy kis idő, hogy teljesen összeszokjunk, így talán ők most előrébb járnak, mint mi. Mindenki nagyon kemény meccsre számít, senki nem gondolja úgy, hogy olyan sima lesz, mint a múltheti - vélekedett Lilov.

A KKK és a Szedeák kétszer is összecsapott a felkészülési időszakban. Mindkétszer a kaposváriak nyertek, de a legutóbbi találkozó igen szoros volt, ráadásul akkor Juhos Levente és Révész Ádám még nem is játszottak.

A Szeged ellen mutatkozhat be viszont új csapatában Luka Markovics, akit a múlt héten szerződtettett a KKK. A szabadkai születésű bedobó az elmúlt három szezonban a Fehérvárt erősítette.

- Szombaton jöttem Kaposvárra, sajnos az első meccsen nem tudtam játszani, nem voltak meg a papírjaim. Most szombaton lesz az első mérkőzésem, jól mennek az edzések, viszont ez a harmadik nap, amit együtt töltök az új csapattal. Jó társaságba kerültem, jó játékosok vannak, sok embert ismertem régen is, és szerintem, ha jó munkát végzünk az edzéseken, jól fogunk játszani a meccseken is - tette hozzá Markovics.

A bedobó egy vállsérülés miatt szinte a teljes tavalyi szezont kihagyta, ám a nyáron az alapozást problémamentesen végigdolgozta. Azt, hogy szerinte milyen szerep hárul majd rá Kaposváron, még nem tudta megmondani, viszont biztosan egy megalkuvást nem ismerő játékossal bővült a csapat Markovics személyében.

A Kaposvári KK - Szeged találkozó szombaton 18 órakor kezdődik majd a Városi Sportcsarnokban.

Címkék: szeged, kaposvári kk, kosárlabda, sport