A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Honvédség „170 éves a Magyar Honvédség” elnevezésű rendezvénysorozat keretében emlékezik meg október 5-én és 6-án az Aradi Vértanúkról a sport által nyújtotta lehetőségeken keresztül.

Az útvonalak úgy kerültek megtervezésre, hogy azokon a helyszíneken, ahol valaha kaszárnya állt, vagy áll, - kegyeleti hely, 1848-49-es, I, vagy II, világháborús emlékmű található - megemlékezésre, koszorúzásra került sor a megye és a település vezetőinek és katonai szervezetek parancsnokainak részvételével.

A „Kaszárnyafutás” elnevezésű, legnagyobb kihívást jelentő program az egész ország területét átöleli. Somogy megyében a futás résztvevői Kaposvár - Juta - Böhönye - Marcali - Segesd - Nagyatád településeket érintve haladnak.

A futás közben érintett településeken lehetőséget teremtettek a diákoknak is, hogy csatlakozzanak a futók táborához, átfutva velük településeiket.

A megyei „Kaszárnyafutás” fővédnöke volt dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, aki szintén részt vett a futáson, továbbá a kormányhivatalt képviselte még Fehér Gábor alezredes, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság titkára, valamint Tamaskovics Erika, Sovák Veronika és Müller Ágnes állami tisztviselők.

A kaposvári állomáson, a MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred laktanyájában megtartott koszorúzással egybekötött megemlékezésen köszöntőt mondott a kormánymegbízott és Dér Tamás, Kaposvár város alpolgármestere is.

(forrás és fotók: Somogy Megyei Kormányhivatal)

Címkék: kaszárnya, katona, honvédség, futás, sport