Szombaton 15 órakor lépett pályára Szombathelyen a Kaposvári Rákóczi FC és a Király SZE, a tét a továbbjutás volt a Magyar Kupában. A somogyi alakulat hozta a papírformát az alacsonyabb osztályban játszó ellenfele ellen.

A kaposvári együttes korán, már a 9. percben megszerezte a vezetést Csernák góljával. Az eredmény az első félidőben már nem változott, a második játékrészben azonban tovább tudta növelni előnyét a vendég alakulat. A 73. percben ismét Csernák volt eredményes, majd a 81. percben Fodor gólja állította be a 0-3-as végeredményt.

"Sima győzelmet arattunk. A kapunk nem forgott veszélyben, egy kontratámadása volt csak az ellenfélnek. Mi ezzel ellentétben számos helyzetet alakítottunk ki, kapufát is rúgtunk, s ez a három lőtt gól az ellenfélre nézve hízelgő, hiszen több góllal is nyerhettünk volna. Elégedett vagyok az eredménnyel, mivel elég felfogatott összeállításban játszottunk. Sok fiatal kapott lehetőséget, volt, aki most játszott először, s ez érződött a csapat játékán." - fogalmazott a csapat vezetőedzője, Waltner Róbert.

Király SZE–Kaposvári Rákóczi FC 0–3 (0–1)
Szombathely, Király Sportlétesítmény. V.: Görög (Bertalan, Bőhm).

Király SZE: Veszelinov – Kondákor, Vámos, Sásdi, Marton – Deéry, Varga G. (Szenczi, 67. p.), Németh B., Mester B (Szabó Z., a szünetben). – Kudron (Polgár, 76. p.), Németh D. Edző: Hegyi László.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler (Csiszer, a szünetben), Lakatos G., Fodor M., Tratnyek – Godzsajev, Horváth F. (Borbély, 63. p.) – Tömösvári (Bíró D., a szünetben), Nagy R., Csernák – Andorka. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Csernák (9., és a 73. p.), Fodor M. (81. p.).

Címkék: Király SZE, Magyar Kupa, Szombathely, győzelem, Rákóczi, sport