Kaposvári KK - Zalaegerszeg elődöntőt vívtak pénteken a VIII. MTOK Orosz László Emléktornán a Kaposvári Sportcsarnokban. Bencze Tamás vezetőedző együtteséből betegség miatt hiányzott Doktor Péter, a kaposváriaknál pedig többen is sérüléssel vállalták a játékot. Jobban kezdtek Szabóék és három perc alatt 4–0-ra vezettek, aztán Lilov ziccerével már 7–7 állt az eredményjelzőn. Mivel Papp Péter tiszta helyzetből a triplát hibázott volt csapata ellen, az ellenakcióból Spica már a kaposvári vezetést jelentő duplát dobhatta. Mindkét együttes sokat cserélt az első negyedet pedig Spica találata zárta. A folytatásban is többféle felállásban szerepeltek a csapatok Hock pedig a jó védekezése mellett egy triplával is beköszönt. Hamar jött Szabó Zsolt válasza a túloldalon, a félidőt pedig 32–32-vel zárta a két alakulat.

Spica ziccerével indította a szünet után a Kaposvár, a labdát vesztő Ware ellen pedig jogosan ítéltek sportszerűtlen hibát az induló Johnson visszarántásáért. Hiába kovácsolt némi előnyt a somogyi egylet, Kis 44–44-nél egyenlített. A záró szakaszban pontosabban kezdett a ZTE, a percekig meddő támadójátékot mutató hazaiakkal szemben. A néhány egységi előnnyel jól sáfárkodtak a vendégek a dobásokat rontó kaposváriak ellen, egészen a 38. percig. Ekkor Johnson egyenlített triplával 62–62-re. A parázzsá váló hangulatban folyamatosan kakaskodtak a játékosok. A kialakult csetepaté után pedig Spicát, Lilovot és Agafonovot is kiállították. Az utolsó percben hiába szabálytalankodtak a hazaiak a büntetőket jól dobó zalaiak kiharcolták a döntőbe jutást - írja a BB1.hu a delfinek.hu alapján.

A Zalakerámia ZTE KK és a Pécsi VSK-VEOLIA csapatai vívhatják a döntőt a VIII. MTOK Orosz László Emléktornán szombaton 18.30 órakor. Délután 16.30 órakor a Kaposvári KK a Naturtex SZTE-Szedeákkal találkozik a harmadik helyért rendezett mérkőzésen.

Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 69–74 (15–15, 17–17, 17–17, 20–25)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 400 néző, 
V: Benczur, Győrffy, Minár.

Kaposvár: Johnson 24/6, Lilov 6, McCray 5/3, Hendlein 5/3, Spica 20. Csere: Baki 1, Harazin 4, Hock 4/3, Halász -.

ZTE: Ware 20/6, Thompson 3, Gliebov 12/6, Szabó Zs. 11/3, Agafonov 10/3. Csere: Gulyás -, Durázi -, Bagó 1, Papp P. 4, Kis R. 13/3.

Címkék: Orosz László emléktorna, Zalaegerszeg, elődöntő, Kaposvári KK, sport