Rövidesen különleges esemény házigazdája lesz Balatonszemes, ahol második alkalommal rendezik meg a Balaton-parti Futónap Futófesztivált. Különlegességét az adja, hogy a szervezők az útvonalát úgy jelölték ki, hogy az minél közelebb legyen a Balaton-parthoz. Az indulók 2018. szeptember 29-én a balatonszemesi Strand és Élményfürdő mellől rajtolnak. A rendezvény gondolata az egyesület tagjainak ötlete alapján született meg, és elsősorban azzal a céllal jött létre, hogy megmutassák a nagyközönségnek azt a csodát, amit ők nap mint nap átélnek, amikor közvetlenül a Balaton-parton róják a kilométereket. Az előző évi résztvevői értékelések alapján méltán nevezhetjük a Balaton 5 csillagos futóversenyének.

„Elköteleztük magunkat amellett, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsük a szabadban való futást, ezért az eseményt 2017-ben hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg” - mondta el Benedek Balázs, a Balaton Futó- és Szabadidő Egyesület elnöke, a Balaton-parti Futónap egyik főszervezője. Hozzátette: „Célunk, hogy az eseményre ellátogató sportolók ne versenyen érezzék magukat, inkább önfeledt örömfutásban legyen részük. Ezért is igyekszünk igazi fesztiválhangulatot teremteni a futónap idejére, a fantasztikus környezet és a jó társaság pedig garantált lesz! A rendezvényen megjelennek majd neves sportolók is, például Szebeni Endre 28-szoros ironman és Szőnyi Ferenc, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett ultratriatlon világbajnok.”

A futónap iránt az érdeklődést jól jelzi, hogy már szeptember elején több mint hatszáz nevezés érkezett, ami a sűrű futónaptár ismeretében kiemelkedő eredménynek tekinthető. Azt bizonyítja, hogy a szervezők jól ismerték fel, hogy manapság már nagyon fontos a sportolók számára a megfelelő minőségű helyszín. A már beérkezett nevezésekből kitűnik, hogy az ország minden részéről érkeznek majd futók, akik három távon (3,5 km, 10,5 km, 21,1 km) tehetik próbára tudásukat, s így mindenki megtalálja a saját edzettségi szintjének megfelelőt. A rendezők a gyerekekre külön is gondoltak: részükre 3,5 kilométeres gyermektávot jelölnek ki.

Minden indulónak rajtcsomag és egyedi befutóérem jár majd, s ezenfelül értékes különdíjak és kupák is gazdára találnak az eredményhirdetéskor.
Az online nevezés még 2018. szeptember 20-ig zajlik, vagyis a helyszínen már nem lehet nevezni. Erről és más hasznos tudnivalókról bővebb információt az egyesület honlapján találnak az érdeklődők.

Címkék: futó, sport, verseny, Balaton