A komoly terveket szövögető és idegenlégiósok egész sorát felvonultató Vasas Óbuda otthonában játszott újabb felkészülési mérkőzést az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata. Sasa Nedeljkovic vezetőedző formálódó együttese pénteken este 3-1-es győzelmet aratott a fővárosban, szombaton pedig közös edzésen vett részt a piros-kékekkel.

"Elégedett vagyok a látottakkal, sok munka van mögöttünk, és még sok vár ránk. A Vasas ellen csapatként küzdöttek a játékosok, mindenki élvezte a játékot, és kiderült, hogy egyre jobban összeszoknak a pályán az együttes tagjai. Szépen alakul a centermunkánk is, a liberó poszton pedig tehetséges fiatalok bizonyíthatnak. Az edzőmeccsek fontosak, hiszen látni kell, hol tartunk, min kell változtatni, a gyenge pontokat pedig megpróbáljuk erősíteni. Jó pár meccs áll még előttünk, bízom benne, hogy minden a terveink szerint alakul a folytatásban is" - összegzett az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem vezetőedzője, Sasa Nedeljkovic.

A kaposváriak szerdán este a szlovén élvonalban szereplő Puconci otthonában lépnek pályára, szeptember 21-én és 22-én pedig egy meghívásos nemzetközi tornán vendégszerepelnek Nyíregyházán. A Diamant október elején a Kántor Sándor vezette UTE otthonába is ellátogat majd egy edzőmeccs erejéig.

A 3-1-es mérkőzés első pontját a válogatott Villám Lilla szerezte, és az első szett első harmada szoros játékot hozott (6:8). A Vasas lengyel vezetőedzője, Jakub Głuszak tíz pontonként változtatott a felálláson (gyakorlatilag sort cserélt), és ezután sem változott a játék képe. A végén ugyan a házigazdának volt két játszmalabdája, végül mégis a Diamant kerekedett felül (24:26, 0:1).

A második felvonást elsöprő játékkal kezdte a fővárosi együttes. Sasa Nedeljkovic hamar elhasználta mindkét időkérési lehetőségét, Leidgeb Noémi nyitásaival pedig megkezdte a felzárkózást a kaposvári csapat. A Diamant 16:16-nál fogta be ellenfelét, a hajrá pedig egyértelműen a somogyiaké volt (19:25, 0:2).

A harmadik játszma első részében Kostelanská terelte a pontokat, majd a Diamant került hat pontos előnybe. A folytatásban is a végig változatlan felállásban játszó kaposváriak domináltak, és magabiztosan győztek (12:25, 0:3).

A ráadás-játszmára sort cseréltek a vendégek, a Vasas pedig végig ugyanabban a felállásban maradt. A hazai együttes Mihály Dorka két okos ejtésével közel került a szépítéshez, Ambrosio Melani pontjával pedig kialakult a végeredmény (25:21, 1:3).

A két csapat másnap közös edzésen vett részt, amely ugyancsak jól szolgálta a felkészülést.

Címkék: Vasas, felkészülés, Diamant, Kaposvár, sport