Az idén nyáron összeállt Lutter Liza, Szombathelyi Kitti duó első nemzetközi megmérettetésén vett részt az Adria partján, és az elsősorban a lámpaláznak köszönhető bemutatkozó vereség után sikerült legyűrnie az egyik legtehetségesebb honi utánpótlás egységet, a korosztályos magyar bajnok Papp Lujza, Tátrai Nikolett kettőst, és ezzel kivívni a továbbjutást a selejtező csoportból. Az újdonsült magyar bajnok Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra bemelegítés gyanánt egy cseh párostól kapott ki 2:1-re.

Másnap délelőtt a RÖAK Kaposvár mindkét duójára szlovák ellenfél várt, és mindkét csapat sikerrel vette az akadályt. Liza és Kitti okos, technikás játékkal tréfálta meg komoly magassági fölényben lévő riválisát, és nyert három szettben, a másik pályán pedig Eszter és Szandra búcsúztatta ellenfelét. A nyolcaddöntőben a magyar bajnok duó az első szettet remek hajrával hozni tudta, ezt követően azonban a Siposova/Behunova páros fordított. Komoly meglepetésre a szlovákok az elődöntőbe is beverekedték magukat, miután simán kiejtették a második helyen kiemelt cseheket. Lutter Lizának és Szombathelyi Kittinek a hazaiak legjobb párosa, Jancar és Kotnik parancsolt megálljt, a szlovének favorit kettőse végül a tornát is megnyerte.

A legjobb magyar eredményt Háfra Dominika és Szabó Dorka érte el, miután az ötödik helyen fejezte be a küzdelmeket. Ez a MEVZA-torna legjobb párosaink számára remek bemelegítés volt a jövő heti, siófoki World Tour-versenyre.

Címkék: portoroz, röak, strandröplabda, sport