A csapat Tatabányán, a Grosics Gyula Stadionban az eddig még veretlen Budaörs ellen lép pályára vasárnap 17 óra 30 perctől.

Bár kétszer is nagyon kevésen múlt, de még mindig várat magára a Rákóczi első sikere. Az elmúlt két fordulóban a Kazincbarcika és a Mosonmagyaróvár ellen is 2–2-es döntetlent játszott az együttes, s mindkét esetben megvolt a lehetőség arra, hogy megszerezzék a három pontot.

– A Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésen is látszott, hogy a csapatnak van ereje, nem zuhant össze a bekapott gól után, hanem ment előre és becsülettel küzdött – fogalmazott Waltner Róbert vezetőedző. – Kétszer is fel tudtunk állni vesztes helyzetből, de az i-re sajnos nem tudtuk felrakni a pontot, ehhez egy még kicsi koncentráció és fegyelmezettség hiányzott, hiszen egy elkerülhető gólt kaptunk.

A Budaörs az előző szezonban végig harcban volt a dobogóért (végül a negyedik helyet szerezte meg), s ezt a bajnokságot is jól kezdték, hiszen még nem találtak legyőzőre. Bognár György tanítványai eddig a Győrt és a Nyíregyházát is legyőzték, valamit döntetlent játszottak a Békéscsabával.

– Jó csapat a Budaörs, de nem verhetetlen – mondta a soron következő ellenfélről Waltner Róbert. – Bátor játékot kell nyújtanunk ellenük, mindemellett végig koncentrálnunk kell a kilencven perc során. Bízom benne, hogy a héten sikerült előrelépnünk a fegyelmezettség terén, és abban is, hogy a befektetett munka megtérül majd. A papírforma alapján, mivel a Budaörsnek hét pontja van, meglepetés lenne a győzelmünk, de egy vagány játék és a megfelelő önbizalom meghozhatja a várt sikert, hiszen nem a Manchester Unitedről vagy a Real Madridról beszélünk.

Ami a sérülteket illeti Nagy Krisztián továbbra is maródi, de nagy valószínűséggel a jövő héten már elkezdheti az edzéseket.

– Krisztián fontos láncszeme a csapatnak, az NB III.-as bajnokság megnyerésében is kulcsszerepet játszott, bízom benne, hogy hamar utoléri magát az öthetes kihagyást követően – mondta a labdarúgóról Waltner Róbert.

Hadaró Valentin és Godzsajev-Telmán Rabil Ogli már újra a csapattal készül, így akár már pályára is léphetnek a Budaörs ellen.

Címkék: nb2, meccs, rákóczi, sport