Négy játékost igazolt eddig a Kaposvári Kosárlabda Klub a holtszezonban. Közülük Halász Ákos visszatérőnek számít, hiszen az irányító kaposvári nevelés. A 27 éves játékos azonban pályafutása eddigi döntő részét Pécsen töltötte, tavaly pedig a Körmend csapatát erősítette. Már egy éve is felvetődött, hogy Halász Kaposvárra igazoljon, ám akkor jött a körmendi ajánlat, amire nem tudott nemet mondani, a vasiakkal ugyanis nemeztközi kupákban is játszhatott, ami vonzó volt számára.

"Tapasztalatszerzés szempontjából mindenképpen hasznos volt, de sikerült egy évvel később hazaigazolnom. Ez tényleg már tervben is volt, családom előtt, barátaim előtt. Szülővárosomban játszani nagyon jó dolog, már nagyon vártam." - tudtuk meg Halász Ákostól

A játékos érettségi után került Pécsre, ott kezdte meg a főiskolát, és néhány év alatt a PVSK felnőtt csapatába is beverekedte magát. Az irányító azonban nem pécsi színekben debütált az élvonalban, hanem még egész fiatalon a KKK-játákosként, igaz csak egyetlen alkalommal egy rövid időre került pályára.

"Akkor felkerültem az utolsó két-három hónapban edzeni a felnőtt csapathoz, és egy alsóházi meccsen a Dombóvár ellen kaptam - amikor a mérkőzés már valójában eldőlt - egy nyolc másodpercet. Büntetőt dobtunk, beálltam, bedobtuk. Nem én dobtam a büntetőt értelemszerűen. Bedobtuk a büntetőt, bejátszották a labdát a pályára és lepattogtatták az órát, tehát kezet fogtam mindenkivel, gratuláltam az ellenfélnek és a saját csapattársaimnak, nekem egyelőre ennyi volt kaposvári színekben." - tette hozzá Halász.

Halász Ákos és Harazin Tamás
Halász Ákos és Harazin Tamás

Az előző szezonban négyből négyszer le tudta győzni a Pécs a Kaposvárt a Dél-Dunántúli rangadón. Harazin Tamás akkor még a baranyaiak mezét viselte, idén viszont a KKK sikereiért küzd majd a derbiken.

"Tavalyi évünk az jól sikerült, nem csak a Kaposvár ellen, én nem szoktam így kiélezni. Én csak örülök, ha vannak ilyen rangadók, mert jobb hangulat van. Szolnokról mentem még régen Szombathelyre, ott se nagyon barátságos a hangulat a két klub között, úgyhogy nem újdonság nekem ez." - árulta el Harazin Tamás.

Harazint nem kellett bemutatni az öltözőben az első edzés előtt. Nem csak azért, mert 14 éves NB1-es pályafutása alatt letette már a névjegyét, hanem mert sok kaposvárival jó viszonyt ápol. Különösen jó lehet majd az összhang a pályán közte és a szintén nyáron érkező Halász között, hiszen a PVSK-nál már játszottak együtt.

"Sokat játszottunk együtt, mind a ketten padról érkeztünk be, ahogy valószínűleg itt is lesz. A perceink döntő többségét együtt töltöttük a pályán, úgyhogy az összezokottsággal nem lesz gond. Többieket is, Rolit is, Gerit is ismerem, nagyjából egy korosztály vagyunk. Junior korom óta ismerem őket, nem hiszem, hogy ilyenből probléma lenne." - mondta Harazin.

Az új összetételű KKK-t a szurkolók hazai környezetben először a VIII. Orosz László Emléktornán láthatják, szeptember 22-én és 23-án.

Címkék: Harazin, Halász, igazolások, KKK, kosárlabda, sport