Augusztus 15-től immár 100 százalékosan kaposvári színekben szerepel majd napjaink legjobb magyar női strandröplabda párosa, a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duó. A két lány az elmúlt hétvégén nagy csatában szerezte meg a 2018-as magyar bajnoki címet, emellett több nemzetközi versenyen is kiválóan helytállt a nyáron. A Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda szakosztálya 2020. augusztus 31-ig kötött szerződést a két sportolónővel, és egyértelmű cél a további eredményes hazai és külföldi szereplés.

- Mától egy új korszak kezdődik. A RÖAK Kaposvár Szandinak és nekem egy 2020-ig tartó együttműködést kínált kizárólag homokon. Ez azt jelenti, hogy a termet hivatalosan is otthagyom, és nagyon komoly célkitűzésekkel arra koncentrálhatunk, ami az életünk, a strandröplabdázásra. Kemény célokat fogunk kitűzni magunk elé, és még keményebben fogunk küzdeni értük. Akkor leszünk sikeresek, ha merünk nagyot álmodni, és ezért folyamatosan képesek vagyunk feszegetni határainkat - írta az ötszörös strandröplabda és egyszeres hóröplabda magyar bajnok Lutter Eszter a közösségi oldalán.

null

A sportág hazai klasszisa az elmúlt években a gödöllőieket erősítette, de új klubja sem áll távol tőle, ugyanis édesanyja kaposvári származású, testvére, Liza pedig tavaly az élvonalbeli 1. MCM-Diamant együttesében szerepelt. Szombathelyi Szandra már július elseje óta a RÖAK játékosa. A sikerpáros az elmúlt hónapokban jó néhány World Tour-viadalon szerencsét próbált, két alkalommal pedig a főtáblán is megmutathatta magát. A törökországi Samsunban elért ötödik hely az elmúlt tíz év legjobb magyar eredménye volt.

- Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egyesületünk színeiben folytatja sportpályafutását Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra - mondta a Kaposvári Röplabda Akadémia elnök-ügyvezetője, Orosz Ferenc. - Nem titkolt célunk, hogy egy komoly strandröplabda-bázist alakítsunk ki városunkban, és tudatosan, lépésről lépésre haladunk előre. Jelenleg több mint negyven, leigazolt utánpótláskorú versenyzőnk van, a többségük végigedzette a nyarat a Virágfürdőben három edzőnk irányításával, ráadásként több versenyen is rajthoz álltak fiatal kettőseink. Ezt a munkát szeretnénk folytatni az előttünk álló években, a legtehetségesebb párosainkat pedig immár az országos bajnokság tornáin is elindítjuk majd. És hogy a példaképek is testközelben legyenek, immár kaposváriként láthatjuk a versenyeken a legjobb magyar női párost. Eszter és Szandra többször is eljön majd hozzánk edzéseket és élménybeszámolókat tartani, hogy még többen kedvet kapjanak a világ egyik legnépszerűbb, leglátványosabb sportághoz. A két lánnyal nem véletlenül kötöttünk kétéves szerződést: mindketten nagyon motiváltak, továbbra is sikerre éhesek, és számos nemzetközi eseményen képviselik majd a várost és a klubot az olimpiai ciklus végéig, 2020 augusztusáig. Reméljük, egyre több sikerrel. Egyesületünk pedig, partnereinkkel együttműködve, jövőre szeretne hazai és nemzetközi versenyeket is Kaposvárra, Somogyba hozni.

Érdekesség, hogy Lutter Eszter húga, Lutter Liza, és Szombathelyi Szandra ikertestvére, Szombathelyi Kitti ugyancsak egy párt alkot a strandröplabda-pályákon, és ők is a RÖAK Kaposvár színeiben szerepelnek már.

Ezen a héten mind a négy lány ott lesz a szlovéniai Portorozsban megrendezendő MEVZA-tornán, a jövő héten pedig a siófoki nemzetközi verseny következik a sorban.

Címkék: lutter eszter, kaposvári röplabda akadémia, strandröplabda, sport