Az utolsó napjához ért vasárnap az MKB-Pannónia Strandröplabda Bajnokság a Lupa-tavon. A nőknél a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra, a férfiaknál pedig a Hajós Artúr, Stréli Bence páros szettveszteség nélkül jutott fináléba. Ellenfelük már jobban megizzadt: Szabó Dorottya és Háfra Dominika három játszmában múlta felül a Dénesi Brigitta, Győri Panna kettőst, akárcsak a Kiss Dániel, Takács Gergely páros a Benkő Balázs, Oláh Botond duót.

Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros
Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros

A döntők sorát a női finálé nyitotta, ami óriási csatát hozott. Ugyan a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettős jó játékkal megnyerte az első játszmát, a másodikban a Háfra Dominika, Szabó Dorottya páros ellenállhatatlan formában játszva egyenlített. A döntő szettben is nekik állt a zászló, többnyire Szabóék vezettek, ám 13:12-re fordítottak Lutterék, és már nem engedték ki a kezükből a sikert. Lutter az ötödik, Szombathelyi pedig a harmadik ob-aranyát szerezte, közösen viszont ez az első győzelmük – nem csoda, hogy örömökben hosszú pillanatokig feküdtek a homokon.

A férfiak döntője is hasonló izgalmakat hozott. Az ifjúsági olimpiai kvótás Hajós Artúr, Stréli Bence kettős megnyerte az első játszmát, ám a másodikat 12-re veszítette el. A harmadikban viszont koncentráltabb volt, így szoros meccsen megszerezte első bajnoki címét.

Bruttó kétmillió forintos összdíjazással zajlott az MKB-Pannónia Alapkezelő támogatásával rendezett bajnokság döntője, a győztesnek 400 ezer forint jutott, továbbá a férfi és női aranyérmes használatra elnyert egy Volkswagen Polót is.

Az elődöntő
Férfiak. Kiss Dániel, Takács Gergely (Pénzügyőr SE)–Benkő Balázs, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE) 2:1 (17, –16, 17)
Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)–Berkes Zoltán (Hajdúnánás), Soós Izsák (Gödöllői RC) 2:0 (17, 17)

Nők. Háfra Dominika, Szabó Dorottya (Óbudai Strandröplabda SC)–Dénesi Brigitta, Győri Panna (Gödöllői RC) 2:1 (–15, 16, 12)
Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (Gödöllői RC, RÖAK Kaposvár)–Dénesi Dalma, Kiss Viktória (Strandröplabdázásért SE, Gödöllői RC) 2:0 (13, 17)

A harmadik helyért
Nők. Dénesi Dalma, Kiss Viktória (Strandröplabdázásért SE, Gödöllői RC)–Dénesi Brigitta, Győri Panna (Gödöllői RC) 2:1 (12, –11, 13)

Férfiak: Benkő Balázs, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE)–Berkes Zoltán (Hajdúnánás), Soós Izsák (Gödöllői RC ) 2:0 (17, 15)

Döntő
Nők. Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (Gödöllői RC, RÖAK Kaposvár)–Háfra Dominika, Szabó Dorottya (Óbudai Strandröplabda SC) 2:1 (17, –13, 13)

Férfiak. Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)–Kiss Dániel, Takács Gergely (Pénzügyőr SE) 2:1 (22, –12, 14)

Címkék: arany, bajnokság, strandröplabda, döntő, sport