A napjainkban a legmagasabban jegyzett magyar duó a Ljubljanában megrendezett World Tour-viadalon a selejtezőből jutott fel a főtáblára, és végül a 13. helyen fejezte be a küzdelmeket.

A gödöllői-kaposvári kettős egy héttel korábban, a törökországi Samsunban évtizedes magyar csúcsot állított be azzal, hogy az ötödik helyen zárt, és a lányok Szlovéniában is jó szereplésre készültek. A selejtező első körében Szombathelyi és Lutter egy rutinos amerikai párossal nézett szembe. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, és az első szett végén Lutter ásza és egy jó védekezés szettgyőzelmet ért. A másodikban is ugyanott folytatták a felek, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. A remek összpontosítás és a tetszetős játék végül meghozta a sikert, és a mieink a második körbe léptek. Itt egy fiatal szlovén páros várt a magyarokra, akik a hatodik labdát bepörgetve nyerték az első szettet. A második játszmában 10-16-ról álltak fel Lutterék, de végül négy ponttal kikaptak. A harmadik szettben viszont kijött a szlovének fáradsága, és magabiztos magyar győzelem következett, ezzel pedig a samsuni ötödik hely után újra főtáblára kerültek a lányok.

A főtáblán a jó nevű svájci Böbner, Vergé-Dépré, svájci páros ellen kezdtek a magyarok, és végül 2-0-ra kaptak ki. A rendező szlovének első számú kettőse következett ezután, és a Kotnik, Jancar egység végül 2:1 arányban nyert, úgy, hogy az első játszam végén még a magyar lányok örülhettek a 22:20-as sikernek. Szombathelyiék közös pályafutásuk második főtáblás World Tour-versenyén végül a 13. helyig jutottak, és 2 győzelemmel, valamint 2 vereséggel fejezték be a küzdelmeket.


„Nagyon fontos volt, hogy minél több mérkőzést játszunk a döntő előtt, így nagyon boldogok vagyunk, hogy a célunkat megint megvalósítottuk. Az utolsó meccsünket talán megnyerhettük volna egy kicsit jobb játékkal, de majd legközelebb több sikerrel járunk. Jó volt belekóstolni ebbe a színvonalba, amit Ljubljanában tapasztaltunk. Van hova fejlődni, és minden nap azon vagyunk, hogy még jobbak legyünk” – összegezte tapasztalatait a két lány hivatalos közösségi oldalán.

Lutter és Szombathelyi az előttünk álló hétvégén a magyar bajnokság döntőjében áll rajthoz a Budapest melletti Lupa-tónál, és szeretné a legfényesebb érmet megszerezni.

Címkék: lutter, szombathelyi, sport, röplabda