Az agrár és környezettudományi kar legnépszerűbb szakára idén is többszörös volt a túljelentkezés. Ez főképp annak tudható be, hogy az elméleti képzéshez magas színvonalú gyakorlat is társul. 

- Aki az állatokhoz vonzódik, vagy kötődik annak a ló az egy igazá társ lehet egész életére, hogyha valaki ebből üzletet tud csinálni, úgy hogy szakmai alapon műveli akkor akár egy nagyszerű versenyző, kiváló edző vagy kiváló istállóvezető, jó abrakmester válhat belőle - mondta a  Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar tanszékvezetője, Dr. Bokor Árpád.

Bence Balázs, lovastornász több rangos versenyt nyert már, ő is a Kaposvári Egyetemen tanul. Azt mondja: az

- Nekem azért jó a szak mert itt sportolok a lovasakadémián és ez elősegíti hogy tudjam végezni a sportomat és a tanulmányaimat is megfelelően, az egyetem ebben is segít ösztöndíjprogramokkal, egyéni tanrenddel , ami fontos - foglalta össze Bencze Balázs.

A Pannon Lovasakasdémia rangos versenyei pedig még jobban öregbítik az egyetem hírnevét. A mostani junior lovastorna Európa bajnokságon is több száz fiatal ismerkedhet meg ezekben a napokban a somogyi campus nyújtotta lehetőségekkel.

Címkék: lovas, képzés, egyetem, sport