Immár két hete zajlik a magyar férfi röplabda válogatott felkészülése az Európa-bajnoki selejtezőkre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában. A múlt héten Baróti Árpád is csatlakozott a csapathoz, amely most spanyolországi túrára indul.

Két felkészülési mérkőzést vív majd válogatottunk Spanyolországban, Madrid közelében, Guadalajarában. A válogatott szerda délután repül majd a spanyol fővárosba, ahol este már edzeni is fognak a mérkőzés helyszínén. Az első mérkőzést csütörtökön 17 órától játsszák, a másodikat pedig pénteken 19 órától. A túrára 18 tagú küldöttség utazik majd el, 14 játékos és négytagú szakmai stáb.

Mindkettőben voltak változások a két héttel ezelőtti rajthoz képest: mivel Dávid Zoltán a továbbiakban a Kecskemét vezetőedzői teendőit látja el, ezért a továbbiakban a női válogatott eddigi segítője, Nacsa Gábor látja el a másodedzői feladatot. A játékosoknál is volt egy csere: Blázsovics Péter szenvedett könnyebb sérülést, így ő jelenleg Kazincbarcikán gyógyul, viszont befutott közben Baróti Árpád, így nyugodtan mondhatjuk, hogy tovább erősödött a keret. Ami viszont nem jó hír, hogy a tunéziaiak visszamondták a két felkészülési mérkőzést, így jelen állás szerint a hazai közönség legkorábban az augusztus 15-i, macedónok elleni Eb-selejtezőn láthatja a nemzeti csapatot.

A keret tagja a Fino Kaposvár rekordbajnok együttesének négy sportolója, Keen Cameron, Nagy József, Pápai Péter és Bozóki Bence.

A magyar válogatott kerete: Kaszap Tamás, Keen Cameron Illés (feladók), Pádár Krisztián, Baróti Árpád (átlók), Deák Márk, Pápai Péter (liberók), Nagy József, Szabó Alpár, Flachner Dániel (centerek), Bozóki Bence, Dávid Csanád, Gebhardt Norbert, Gergye Roland, Németh Szabolcs (ütők).

A szakmai stáb: Bogdan Tanase (szövetségi kapitány), Nacsa Gábor (másodedző), Mondl Viktória (masszőr), Antonello Andriani (statisztikus). A csapatvezetői feladatokat Németh Szabolcs látja el ezen a túrán.

Címkék: válogatott, Fino, röplabda, Kaposvár, sport