1996, 2007 és 2014 után ismét Kaposvár ad otthont a Lovastorna Európa Bajnokságnak. Az előzetes nevezések alapján 13 ország mintegy 250 versenyzője érkezik augusztus 1-e és 5-e között a somogyi megyeszékhelyre. 

"Szerencsére négy év után ismét megkaptuk az Európa-bajnokság rendezési jogát, egy nagyon hasonló rendezvény lesz a négy évvel ezelőttihez, ahol Bence Balázs ugye aranyérmet szerzett. Az egyéni versenyzők 14 és 18 éves kor között lesznek, láthatunk majd párosokat, illetve csapatok is érkeznek. Ott nincs alsó korhatár, tehát 18 éves korig bárki bent lehet a csapatban, tehát egész pici versenyzőkkel is fogunk majd találkozni." - árulta el kérdésünkre Villányi Krisztina, a Lovasakadémia SC edzője.

lovas basz

Ezekben a napokban 39 női, 19 férfi, 11 páros versenyző és 11 csapat érkezik Kaposvárra. Ez rekordszámú részvételnek is számít egyben.

"Úgy érzem, hogy látva az eddigi versenyeket, erősebb lesz a mezőny mint a 4 évvel ezelőtti, és többen is fognak hozzánk érkezni. Emellett, hogy még jobban lefedjük az egész lovastornás mezőnyt, rendezünk még egy gyermek, illetve felnőtt nemzetközi versenyt is, kiegészítésképpen. Így kaposvári indulókat is fogunk majd még látni a gyermek kategóriában is, illetve a felnőttek között is." - tette hozzá az edző.

Kaposvárt az elmúlt hetek versenyein kíválóan szereplő Király Ákos képviseli majd.

Király Ákos
Király Ákos

"Annyira nem szeretek gondolkodni így az eredményeken, vagy az esélyeimen, nyílván azért egy éremre számítok az Eb kapcsán. Ezek a céljaim, meg nyílván a magas pontszámok, meg a tiszta kűr és a kötelező gyakorlatok bemutatása." - foglalta össze Király Ákos.

A junior lovastorna Európa-bajnokság szerdán 17 órakor kezdődik a hivatalos megnyitóval, csütörtökön délután pedig a kötelező gyakorlatokkal a verseny is elrajtol.

Címkék: európa-bajnokság, indul, lovastorna, kaposvár, sport