A teremröplabdában elért kiemelkedő eredmények után a MEFOB strandröplabda döntője is a Kaposvári Egyetem nagy sikerét hozta: az egyetemisták és főiskolások Velencén megrendezett országos bajnokságán a hölgyeknél az elmúlt évhez hasonlóan aranyérem jutott a somogyiaknak! A lányok 21 párost felvonultató, erős mezőnyében a Horváth Alexandra, Rák Rebeka kettős a vigaszágról verekedte el magát egészen a döntőig, és a fináléban, csakúgy, mint tavaly, a Katona, Dénesi duót sikerült felülmúlnia 2:0 arányban. 

null

- Pénteken rendezték a selejtezőket a főtáblán kiadó négy helyért, mi a második napon, címvédőként kapcsolódtunk be a küzdelmekbe - mondta Horváth Alexandra, aki teremben az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es együttesének tagja, homokon pedig a Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben szerepelt az idei országos bajnokság nyíregyházi fordulójában.

- Szombaton két mérkőzést játszottunk: az elsőt egy pécsi páros ellen magabiztosan hoztuk, a második meccsen viszont szoros csatában kikaptunk a Juraszik Patrícia, Harmat Borbála duótól, így a vigaszágra kerültünk. Ez azt jelentette, hogy vasárnap öt mérkőzés várt ránk. Reggel kilenckor kezdtünk, és az első két meccsünket gond nélkül hoztuk, a négy közé jutásért pedig 2:0-ra vertük a pécsi illetőségű Schrauff Júlia, Pós Adrienn duót. Az elődöntőben, 2-1-es sikerünkkel visszavágtunk a Juraszik, Harmat párosnak az előző napi vereségért. Nagyon szoros összecsapás volt, a döntő szettet 15:13 arányban tudtuk megnyerni. A döntőben megismétlődött a tavalyi párosítás és a végeredmény is: 2:0 arányban győztünk a Katona Janka, Dénesi Dalma páros ellen. 

A férfiak küzdelmében ezúttal nem kísérte szerencse a Bögöly Gábor, Kalmár Ákos páros szereplését: a tavalyi ezüstérmes kaposvári egység igen nehéz sorsolást kapott, a későbbi bajnokkal és a bronzérmessel is összekerült, és végül nem jutott be az elődöntőbe.

Címkék: mefob, arany, röplabda, sport