A kissé szeles időjárás miatt a szokásosnál rövidebb ideig tartott a rajtoltatás a 36. Lidl Balaton-átúszáson. 7 óra 30-tól egészen délig szállhattak vízbe a versenyzők. A négy és fél óra alatt végül összesen 7309 fő vállalkozott a 5,2 kilométeres táv megtételére - olvasható az esemény Facebook oldalán.


Varga György (MTI)Varga György (MTI)Varga György (MTI)Varga György (MTI)Varga György (MTI)Varga György (MTI)
Varga György (MTI)
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A leggyorsabb versenyző idén is Papp Márk lett, aki 2016 óta az átúszás rekordere 58:33-as idejével. Az úszó csúcsdöntésre készült idén, ami végül nem jött össze, de így is ő érkezett meg először a balatonboglári célkapuhoz, az ideje 1:00:26 lett végül.

A nők közül a mexikói Armenta Fernanda teljesítette a távot leghamarabb, 1 óra 17 percen belül. A legidősebb úszó a 82 éves Bucsányi Elemér, illetve a nőknél a 80 éves Kertész Zsuzsanna volt. Előbbi 13., utóbbi 11. alkalommal úszta át a tavat. 

Illusztris indulókból idén se volt hiány. Vízbe szálltak többek között olimpiai bajnok férfi vízilabdázóink, Biros Péter ráadásul a fiával vágott neki a távnak. De a vízipólós lányaink se maradtak szárazon a mai napon.

Balaton-átúszás

Székely Bulcsú és Biros Péter is vìzbe szállt már. Úszva kìséri Öket Péter fia, aki segìt Nekik tartani a megfelelő tempòt. #balatonatuszas #lidlbalatonatuszas #usszvelunk #megusztam #atusszuk...

Balaton-átúszás

A vìzipólós lányok is már a vízben #balatonatuszas #lidlbalatonatuszas #usszvelunk #megusztam #atusszuk #bsimozogjvelunk

A célba érkezés után Gurbán Béla veterán úszó, aki eddig mind a 36 Balaton-átúszáson részt vett, az MTI-nek azt mondta: jó időben az átlagosnál kicsivel hidegebb és hullámosabb vízben teljesítette a távot. A sportember örömét fejezte ki, hogy idén is sok fiatal vágott neki a Balaton átúszásának.

Az utolsó versenyzők délután négy óra körül érkeztek meg a balatonboglári célba.

Címkék: Balaton-átúszás, indulók, cél, Révfülöp, Balaton, sport