Remekül kezdte az MKB-Pannónia Alapkezelő támogatásával zajló magyar strandröplabda-bajnokságot a Lutter Eszter (Gödöllői RC), Szombathelyi Szandra (Nyíregyházi Sportcentrum) páros, hiszen hibátlan mérleggel győzött Tatán.

A maga elé jelentős célokat kitűző kettős persze egy pillanatra sem pihen, a hét elején Törökországban, egészen pontosan Manavgatban szerepelt 1 csillagos World Tour-versenyen. A duó február óta dolgozik együtt, így a lányoknak kevés pontja van együtt, ami miatt a rangos nemzetközi versenyeken egyelőre rendre a kvalifikációban kezdenek.

Mivel Törökországban az első kiemelt volt a kettős, és 16 párosnál kevesebb egység nevezett, mérkőzés nélkül, ellenben 80 ponttal gazdagodva került a főtábla kapujába. A bravúr azonban nem jött össze, hiszen a Szatono Isicubo, Aszami Siba japán páros szokatlan és kellemetlen játékkal megtréfálta a magyar duót, amely két játszmában (15, 13) kikapott a távol-keletiektől.

Búslakodásra azonban semmi ok, hiszen így is értékes 80 pontot szereztek Lutterék, ráadásul, ahogyan a páros a közösségi oldalán írta: „Tanulságos mérkőzés volt, és tény, hogy nem játszottunk jól. A sportban azonban van ilyen, és valószínűleg még lesz is, de ez nem szegi a kedvünket. Készülünk a nyíregyházi ob-fordulóra, mert ott nyerni szeretnénk.”

Ugyancsak nemzetközi porondon, az ostravai 4 csillagos World Tour-viadalon vitézkezdett a Háfra Dominika és Szabó Dorottya (ÓSSC) páros. A duó a selejtező első körében két játszmában (9, 9) kikapott a lett Tina Graudina, Anastasija Kravcenoka egységtől, ám így is szerzett 40 pontot.

Noha már mindenki a nyíregyházi fordulóra gyakorol, érdemes felidézni az első állomást, a látványos tatai versenyeket. Aki azonban nem tud személyesen ott lenni, a teljes versenyt élőben lehet követni itt.

Az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság hátralévő dátumai és helyszínei:

június 29 - július 1.: Nyíregyháza, Sóstói Parkfürdő (Berenát utca 1-3)

július 20 - 22.: Dunaújváros (Strand út 2.)
Döntő

augusztus 7 - 12. Budapest, Lupa-tó

Címkék: Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra, strandröplabda, bajnokság, sport