Évről-évre több tehetséges sportolót indít a szakosztály az I. osztályban és évről-évre egyre jelentősebb eredményeket érnek el. A 2018-as évben négy tornászuk indult a legmagasabb kategóriában, Borbély Kata, Farkas Júlia, Király Gréta és Szerafin Gréta. Mind a négyen bizonyították, hogy ott a helyük, sőt érmeket nyertek a vidékbajnokságon, a területi és az országos diákolimpiákon. Az Országos Bajnokságon pedig értékes pontszerző helyeken végeztek.

Szerafin Gréta, Király Gréta, Borbély Kata, Farkas Júlia
Szerafin Gréta, Király Gréta, Borbély Kata, Farkas Júlia

Farkas Júlia (2005) az Országos Bajnokságon elért szalag eredménye alapján meghívást kapott a kibővített junior válogatottba, mellyel júliusban kezdi meg az edzőtábort Budapesten. Juli a vidékbajnokságon megnyerte ezt a szert, ami azért fontos, mert a junior kéziszer csapat szere jövőre az Európa-Bajnokságon a szalag lesz. Az Országos Diákolimpián összetettben ezüstérmes lett, akárcsak buzogánnyal, labdával pedig bronz jutott neki.

Borbély Kata (2006) a vidékbajnokságon labdával tudott dobogós lenni, az Országos Bajnokságon szintén labdával érte el a legjobb eredményt, és végzett az előkelő 7. helyen. A regionális Diákolimpián egy ezüst és két bronzéremmel gazdagodott, az Országos Diákolimpián pedig megnyerte a szalagot.

Király Gréta ( 2007) tavaszi szezonja kiemelkedően sikerült. A vidékbajnokságon már megmutatta, hogy hibátlan gyakorlattal a legjobbak közt a helye, ahol is kötéllel ezüstérmes lett. A regionális diákolimpián mindent megnyert, és három aranyéremmel gazdagodott az országos diákolimpián is. Összetettben, karikával és kötéllel is ő győzött. Gréta az Országos Bajnokságon szinte minden szeren a legjobb 8 között végzett.

Szerafin Gréta ( 2008) már a tavalyi évben is I.osztályban remekelt. Idén is nagyon szépen teljesített. Az Országos Bajnokságon minden szeren pontszerző helyen végzett. A regionális és az országos Diákolimpián is ezüstérmes lett, az Országos DO-n emellett megnyerte a labda finálét.

A tavaszi-nyári versenyszezon most véget ért, de a lányok rövid pihenés után edzőtáborokban készülnek az őszi megmérettetésekre. Magyar Kupa és együttes kéziszer csapatversenyek várnak rájuk.

Felkészítők: Dr Balogh Orsolya, Feitner Bernadett és Oláh Dóra.
Megvédte bajnoki címét a FIFA Kárpáti Kálmán FC.

Címkék: Király Gréta, Szerafin Gréta, Borbély Kata, Farkas Júlia, Lovasakadémia, sport