Az NB III. Nyugati csoportjának utolsó bajnoki fordulójában a THSE-Szabadkikötőt fogadta a már bajnok együttes. A szezon utolsó hazai bajnoki mérkőzésen a Kaposvári Rákóczi FC magabiztos sikert aratott a fővárosi csapat felett - írja a klub honlapja.

Ám, még mielőtt a valóban küzdelmes és gólgazdag meccsbe feledkeznénk, nézzük, hogyan ünnepelte a bajnoki címet a Rákóczi. A lefújás után az aranyérmeket Nemes Nándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatója, valamint Dér Tamás Kaposvár Megyei Jogú Város alpolgármestere adta át. Ezt követően a szurkolóinkkal együtt, egy közös ünneplés vette kezdetét. Mutatjuk:

Nos, ami a találkozót illeti, annak első perceiben Herzsenyák Áron adott újabb okot az örömre, de fiatal támadónk egy remek cselsorozat után célt tévesztett. A nyolcadik percben aztán felcsendülhetett a hangfalakból a zene: Szakály Attila kiugratását követően Andorka Péter a kivetődő kapus felett emelt a hálóba. A 30. percben Bánhidi Bence lövésénél mentett nagyot Gábor Péter. A folytatásban Herzsenyák Áron vette észre remekül a jobb szélen Sóron Tibort, akinek lövésébe éppen sikerült belelépnie a védőnek. A félidő hajrájában Herzsenyák Áront rántotta le a büntetőterületen belül Gál Szabolcs, akit a játékvezető azonnal az öltözőbe parancsolt. A tizenegyest a sértett végezte el, s esélyt sem adva a kapusnak duplázta meg előnyünket. A fővárosiaknak emberhátrányban is megvolt a lehetőségük a szépítésre, de Wágner Richárd egy méterről nem tudta bekotorni a labdát az üres kapuba.

A második félidőben is mezőnyfölényben volt csapatunk, majd a csereként beálló Kollega Krisztián góljával tovább növeltük előnyünket. Középpályásunk két biciklicsel után lőtte ki a bal alsót. A fővárosiak Németh Gábor átlövésénél és Pokó Ajtony közeli kísérleténél is közel álltak a szépítéshez, de előbb a jobboldali, majd a felső kapufáról vágódott ki a labda. A hátralévő percekben a sorra dolgozta ki a nagyobbnál-nagyobb lehetőségeket együttesünk, de újabb gól már nem született.

 

Kaposvári Rákóczi FC - THSE-Szabadkikötő 3:0 (2:0)
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1000 néző. V.: Szommer (Varga G., Illés).

Kaposvári Rákóczi FC: Gábor P. – Vachtler, Tratnyek, Ur, Fodor M. – Sóron (Kollega K., 60. p.), Szakály A. (Böjte, 70. p.), Nagy K. (Rajczi, 62. p.), Laczkó – Herzsenyák, Andorka. Vezetőedző: Deákvári Antal. Edző: Waltner Róbert.

THSE-Szabadkikötő: Czerula – Baksa, Gál, Kmetyó, Gauzer – Péter A. (Tóth H., 73. p.), Pokó, Bánhidi, Rácz (Németh G., 64. p.) – Altorjai (Révész, 40. p.), Wágner. Szakmai igazgató: Strebek Marcell.

Gólszerzők: Andorka (9. p.), Herzsenyák (39. p. – büntetőből), Kollega K. (62. p.)

Kiállítva: Gál (38. p.). 

Kaposvári Rákóczi - THSE Szabadkikötő 3-0

Uploaded by KaposPont on 2018-06-03.

Címkék: barát, szurkoló, aranyérem, NB III, bajnok, Rákóczi, sport, Kaposvár