Stílszerűen, épp Csik Ferenc mellszobra előtt tartották ma délelőtt a Kaposvár olimpiai bajnokáról elnevezett úszóverseny beharangozó sajtótájékoztatóját. A viadalt, amely a város egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező sporteseménye, idén már 50. alkalommal rendezik meg.

- A város olimpiai bajnoka, Csik Ferenc emléke előtt tisztelgünk ezzel a versennyel, idén már ötvenedik alkalommal. Komoly versenyt rendezünk, komoly versenyzőkkel, mondhatni, világsztárok érkeznek Kaposvárra - mondta a mai sajtóeseményen Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola által szervezett viadalra már most rekordszámú nevezés érkezett. A mezőnyben pedig napjaink legjobb magyar úszóit láthatjuk majd.

null

- Németh Nándort hívtuk meg a versenyre, aki a 100 méteres gyorsúszás országos bajnoka, 4x100-as váltóban a tavalyi budapesti vb-n bronzérmet szerzett, továbbá itt lesz Kenderesi Tamás, aki Rióban bronzérmes volt, vagy éppen Kapás Boglárka. Aki csak látogatni jön ki és megnézni a nagy versenyzőket, az is megtalálja a számításait, de akik a kisebb korosztálynak jönnek szurkolni, azok is jól fognak szórakozni - tette hozzá Virovecz Richárd, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője.

Péter Attila, a viadal egyik szervezője több újdonságról is beszámolt a sajtó képviselőinek. Az 50. Csik Ferenc Emlékverseny egyik újdonsága lesz a kaposvári munkahelyek váltóversenye, de a szervezők többek között autogram-sarokkal is készülnek a nézők számára.

A döntőket, pedig élőben lehet majd követni itt, a KaposPonton.

Címkék: csik ferenc emlékverseny, úszás, beharangozó, kaposvár, sport