Ismét teltházzal zajlott az ország legnagyobb kerékpáros túrája a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton szombaton. A tókerülő tekerésnek összesen háromezer bringás vágott neki. Az általuk megtett össztáv nagyjából 393.000 kilométer, ami a Föld és a Hold közötti távolság, illetve a Föld kerületének tízszerese.

Az indulók öt távon mérethették meg magukat. A leghosszabb 206 kilométeres Balaton XL táv, a Balatont teljes egészében megkerülő túra volt, amire a legtöbben, 1230-an neveztek. Ez a rendezvény történetében rekordnak számít. Az XL távot Zsiga Csaba tette meg a leggyorsabban. A kerékpáros egy éve kezdett komolyabban kerékpározni és azóta napi szinten több száz kilométert teker, 6 és fél órás idejével most sem hazudtolta meg önmagát.

Tour de Balaton

Megérkezett az első túrázó a Balaton XL távról! Csabi 1 éve kezdett aktívabban kerékpározni 😱💪

A 168 kilométeres Balaton L távot is sokan választották, amely a Balaton nyugati medencéjét kerüli meg. Azok számára, akik most először próbálkoztak egész napos kerékpártúrával, a szervezők egy 78 kilométeres rövidebb túrát is szerveztek, Balaton M néven. A táv a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton egyik leglátványosabb mozzanatával, többszáz biciklis Szántód és Tihany közötti közös kompátkelésével kezdődött. A Tour de Balaton második legnépszerűbb túráján több mint 1000 biciklis kerülte meg a tó keleti medencéjét. Végül pedig a családokat a 30 kilométeres Balaton S, a legkisebbeket pedig a 6 kilométeres Balaton XS várta. Ezek a távok a kicsik nagyobb biztonsága érdekében vezetett túraként haladtak.

Amíg a túrázók a kilométereket falták, a szervezők a célterületen, a siófoki Újhelyi Strandon masszázzsal, gulyáspartival és tombolával készültek a számukra.


Fotók: vuelta.huFotók: vuelta.huFotók: vuelta.huFotók: vuelta.hu
Fotók: vuelta.hu
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A túrán idén is indultak jótékony bringások is. A jótékonysági nagykövetek közel 5 millió forintot gyűjtöttek össze a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára. Az alapítvány az általa fenntartott 2 hazai Ronald McDonald Házában és a pécsi Ronald Szobákban olyan családok számára biztosít otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen vesz részt. Az idén összegyűlt összeget a két Ronald Ház klimatizálására fordítják majd - olvasható trendezvény honlapján.

Címkék: Tour de Balaton, tókerülő, túra, sport, kerékpár