Két meccs, egy pont. Ez a Kaposvári Rákóczi FC legutóbbi két mérkőzésének a mérlege, ráadásul különösen fájó lehet a Veszprémben elszenvedett 3-2-es vereség, hiszen azzal 3 pontra csökkent a zöld-fehérek előnye a nagy rivális Ajkához képest. Waltner Róberték ennek ellenére nem tekintgetnek hátra, a Csepel legyőzésével pedig tovább szövögetnék feljutási terveiket.

- Természetesen hazai pályán nyerni szeretnénk, amióta én vagyok az edző itthon veretlenek vagyunk, úgyhogy ezt szeretnénk megtartani a bajnokság végéig. Van itthon két hazai meccsünk, és az utolsó idegenbeli meccsünket is megszeretnénk nyerni - mondta a Kapos Sport stábjának Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC edzője.

A fővárosiak a 10. helyről várhatják a folytatást, egyik erősségük pedig a védelmük, hiszen mindössze 31 gólt kaptak ezidáig. Ráadásul idegenben kifejezetten jól megy nekik, hiszen a Videoton és a Gyirmót második csapatai mellett, az Ajka otthonából is három ponttal távoztak.

- Egy veszélyes csapat, mert nagyon kevés gólt kap. Kontrára játszanak, visszaállnak 10 emberrel, 30-35 méterre a kapujuktól védekezni, ezt kell feltörnünk, vagy így vagy úgy. Bízom a játékosaimban és abban, hogy átérzik a meccs fontosságát - tette hozzá Waltner Róbert.

A zöld-fehéreknek két nagy hiányzója is lesz, hiszen Sóron Tibor és Andorka Péter eltiltás miatt nem állhat Waltner Róbert rendelkezésére. A 21 gólos csatárpárost várhatóan Rajczi Péter pótolja majd.

- Természetesen nagyon várom, mint minden bajnoki mérkőzést. Régen játszottam kezdőként, sajnos a sérülések nem kerültek el, nem is vagyok a legjobb formában. Remélem, hogy erővel, minél többet fogok bírni és minél többet tudok majd pályán lenni, és remélem, hogy gólokkal, gólpasszokkal tudom majd segíteni a csapatot - válaszolta Rajczi Péter.

Hogy Rajcziék végül mire mennek a Csepel ellen, arról szombaton lehull a lepel. Kezdés 17 óra 30 perckor, a Rákóczi-stadionban!

Címkék: csepel, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport