Nem párharcot, csak egy meccset nyert a Pécs. Ezt nyilatkozta idősebb Berta József vezetőedző, miután csapata 13-9-re kikapott az OB I. kilencedik helyéért kiírt helyosztó első mérkőzésén. A kaposváriaknak szombaton mindenképpen győzniük kell, ugyanis egy újabb sikerrel már a párharcot is behúznák a baranyaiak, de a KVK-nál bizakodóak.

- Most a hazai pálya nekünk jön. Nyilván ahhoz, hogy kilencedikek legyünk, egyszer idegenben is nyerni kell, de előtte ezt a meccset kell hozni - mondta a kaposváriak vezetőedzője.

Ahhoz, hogy szombaton a csapat kiharcolhassa a mindent eldöntő harmadik meccset, a pécsi találkozóhoz képest támadásban és védekezésben is előre kell lépnie a KVK-nak. A szerdai találkozón ugyanis a 12 emberelőnyből csak egy alkalommal tudott gólt szerezni a Kaposvár, ráadásul kis túlzással a PVSK akkor talált be, amikor akart.

A pécsi meccs előtt a sátorbontás miatt egy hétig az otthonától távol készült a KVK. Az együttes egészen Miskolcig utazott, ahol edzőmeccset is játszottak a borsodiakkal, valamint néhány napig Székesfehérváron edzettek a kaposvári pólósok. A sok utazás is kiütközött a csapat teljesítményén, azóta viszont Sántavyék már újra birtokba vehették a Virágfürdőt 

- Egész héten utaztunk, Miskolcon jártunk, Székesfehérváron, tényleg a buszban éltünk. Több mint 1000 km-t utaztunk a héten. Végre levették a sátrat, és tudtunk edzeni a saját medencékben is, úgyhogy mi bizakodóan várjuk ezt a második mérkőzést - tette hozzá Sántavy Máté.

Azok után, hogy az alapszakaszt követően nem tudott felsőházba jutni a Kaposvár, a kilencedik hely megszerzése volt az elvárás az együttesnél. Sántavyék pedig nem is szeretnének elbukni ilyen közel a cél előtt. A szombati Kaposvári Vízlabda Klub - PVSK Mecsek Füszért mérkőzés 16 órakor kezdődik majd.

A szezon utolsó hazai KVK meccsét természetesen élőben közvetítjük majd a Kapos.hu-n!

Címkék: ob1, beharangozó, pécs, kaposvári vízilabda klub, sport