Kiválóan kezdték a hazaiak a finálé harmadik felvonását, és a gyorsan megszerzett előnyüket végig tartani tudták – írja a vrck.hu. Támadásban és fogadásban is jól ment Mészáros Dömötöréknek, akik nem hagyták kibontakozni so hibával, visszafogottan röplabdázó ellenfelüket (25-18, 1-0). A térfélcsere után sem ment igazán a kaposváriaknak, főleg nyitásfogadásban nyújtottak keveset: több ászt is kaptak, a játszmának is Szabó Dávid két foghatatlan szervája vetett véget (25-16, 2-0).

A harmadik játszma eleje aztán a vendégeké olt, akik Nagy Péter vezérletével 10-5-re elléptek. Amikor Milev állt a nyitóhelyre, elkezdtek felzárkózni a hazaiak. Daniel Oravec vezetőedző Árva Milánt és Toronyai Miklóst is pályára küldte, ami jól sült el. Toronyai két remek labdát is adott Juhász Péternek, amit a center beütött, majd Árva is szerzett gyorsan két pontot (15-15). Az izgalmas véghajrában Juhász hozott fontos blokkokat, majd Szabó pontjával eldőlt a csata (25-22, 3-0)

Szombaton immár a bajnoki aranyéremért léphet pályára a VRCK a Don Bosco Sportközpontban. 

Férfi döntő, 3. mérkőzés

Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3:0 (18, 16, 22)

Kazincbarcika, 800 néző V.: Bátkai-Katona, Szabó P.

Vegyész: Milev 10, Juhász 8, Paez 2, Mészáros D. 13, Banai 4, Szabó D. 13. Csere: Dudás, Gebhardt Á. (liberók), Toronyai 1, Árva 2, Gebhardt N. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Fino: Bögöly 7, Vajda 1, Keen, Nikolov 2, Nagy J. 8, Nagy P. 14. Csere: Pápai, Kiss M. (liberók), Szabó B., Kalmár 3, Horváth K. 3. Vezetőedző: Demeter György.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:3, 16:12, 21:16. II. játszma: 8:4, 16:8, 21:15. III. játszma: 5:8, 15:16, 21:20.

A párharc állása: 2-1 a Vegyész RC javára.

Daniel Oravec: Az első két szettben jól teljesítettünk, és a harmadik játszma vége is a miénk volt. A mai mérkőzésen nem volt gyenge pontunk.

Demeter György: Az első két játszmában nem összpontosítottunk eléggé, nem voltunk itt fejben, rendre a rossz megoldásokat választottuk. Megpróbálunk két nap alatt felállni, erőt gyűjteni, és szeretnénk megszorítani, esetleg meglepni a Barcikát.

Szabó Dávid, VRCK: A látszat csal, nem volt ez annyira könnyű mérkőzés. Nyitásban és nyitásfogadásban nagy különbség volt ma a javunkra. Folyamatosan javul a teljesítményünk, ez ma meglátszott, és remélem, szombaton véget ér a párharc.

Nagy Péter, Fino: Enerváltnak éreztem a csapatot, pedig jól felkészültünk és 1-1-es állásnál kezdtük el a harmadik találkozót. Elég nehéz helyzetbe kerültünk, de bízom benne, hogy szombaton nagyobb lendülettel lépünk majd pályára.

Címkék: kazincbarcika, nb1, fino kaposvár, röplabda, sport