Alaposan átírta az előzetes barcikai várakozásokat a Fino együttese azzal, hogy a bajnoki döntő első mérkőzésén a borsodiak otthonában aratott 3-2-es győzelmet. A kaposváriak ezek után abban bíztak, hogy hazai pályán növelni tudják majd az előnyüket, és az első szettben sokat tettek azért, hogy ott folytassák, ahol az ország másik végében abbahagyták.

Szoros, izgalmas küzdelem bontakozott ki a pályán, és a hajrát a sérült centert, Nagy Józsefet helyettesítő Kalmár Ákos blokkja vezette be. A vendégek három nyitást is rontottak a végén, de hiába volt 25:24-nél szettlabdája a házigazdának, végül egy hatásos sánccal és az egykori kaposvári nevelésű Mészáros Dömötör ravasz pontjával végül felülkerekedett a Vegyész (26:28, 0-1).

Valamivel jobban kezdte a második szettet is a borsodi együttes, 10:7-nél mégis Oravec edző kért időt. A folytatásban kézbe vette az irányítást a címvédő, és megnyugtató előnyre tett szert. Főleg a fiatal Bögöly Gábor volt elemében, aki nem csak pontosan ütött, hanem a falat is többször felhúzta a háló elé. A vendégek, amit csak lehetett, elrontottak, így Nagy Péter hamarosan végett vetett a küzdelemnek (25:20, 1-1).

A harmadik játékrész vendégsikerét a feladó Paez foghatatlan nyitásai alapozták meg, a Fino ezután már csak futott az eredmény után, kevés sikerrel (19:25, 1-2).

A Vegyész egészen a lefújásig kiválóan szervált, ráadásul a sáncmunka is sokat javult, a somogyiak pedig nem találták meg az ellenszert, így kénytelenek voltak elkönyvelni a 3-1-es vereséget. A kaposváriak szépen kapaszkodtak az utolsó percekben, de Mészáros Dömötör kialakította a végeredményt (20:25, 1-3).

A csata csütörtökön, Kazincbarcikán folytatódik.

FINO KAPOSVÁR SE – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 1-3 (-26, 20, -19, -20)

Kaposvár, 700 néző. Vezette: Mezőffy, Horváth M.

KAPOSVÁR: Vajda 7, Keen 4, Nikolov 7, Kalmár 5, Nagy P. 17, Bögöly 13. Csere: Pápai, Kiss M. (liberók), Nagy J., Horváth K. Vezetedző: Demeter György.

KAZINCBARCIKA: Milev 18, Juhász 9, Paez 8, Mészáros D. 19, Banai 9, Szabó D. 10. Csere: Gebhardt Á., Dudás T. 1 (liberók), Toronyai, Blázsovics, Gebhardt N., Árva 1. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

Demeter György: A harmadik és a negyedik játszmában futottunk az eredmény után, Paez extra nyitásaival nem tudtunk mit kezdeni. Szépen küzdöttünk, de szorult helyzetben nem összpontosítottunk eléggé. Természetesen megyünk tovább, és abban bízunk, hogy lesz még meccs Kaposváron, az idei fináléban.

Daniel Oravec: Nagy csatára számítottunk, tudtuk, hogy hazai pályán a Kaposár mindent megtesz majd az újabb győzelemért. Próbáltuk nyomás alatt tartani őket, és a feszült mérkőzésen végül felülkerekedtünk. Bízunk benne, hogy a harmadik találkozón érvényesítjük a hazai pálya előnyét.

Címkék: kazincbarcika, fino kaposvár, röplabda, sport