Az első felvonást mondhatni simán hozták a hazaiak, majd nagy küzdelemben egyenlített a Nagy József nélkül felálló címvédő.

A harmadik felvonás megint a kupagyőztes Vegyészről szólt, de 2:1 után is tudtak újítani Demeter György tanítványai, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett.

A rövidített játékrészt aztán megint a hazaiak kezdték jobban, de ifj. Nagy Péter vezérletével előbb egyenlített, majd fordított is a Fino.

14:11-es kaposvári vezetésnél a VRCK még hárítani tudott egy mérkőzéslabdát, a következő támadást azonban már pontra váltotta a Fino.

A címvédő ezzel elvette a Kazincbarcika idei veretlenségét, és 1-0-ás előnyből várhatja a párharc hétfői folytatását.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

VRC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 2-3 (17, -21, 15, -19, -12)

Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 700 néző. V.: Adler, Horváth M.

VRCK: Páez 3, Mészáros 18, Juhász 11, Szabó D. 15, Milev 13, Banai 12. Csere: Gebhardt Á., Dudás T. (liberók), Toronyai 1, Blázsovics 3, Árva 1, Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Kaposvár: Keen 4, Horváth K. 7, Kalmár 4, Nagy P. 23, Bögöly 16, Vajda 6. Csere: Pápai (liberó), Nikolov 5. Vezetőedző: Demeter György.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Fino Kaposvár javára.

Daniel Oravec: Biztatóan kezdtünk, de a folytatásban már gyengén nyitottunk, valamint nagyon kevés sáncot hoztunk. Nem álltunk össze, elkéstünk, ennél egy döntőben sokkal jobban kell koncentrálni ezen a téren is. Elveszítettük az első mérkőzést, de Kaposváron mindent megteszünk, hogy kiegyenlítsünk.

Demeter György: Tudtuk nagyon jól, hogy a Kazincbarcika alapjátéka rendkívül jó, amit az első és a harmadik játszmában is bizonyított. Sikerült feljavulnunk, jól nyitottunk és védekeztünk, aminek köszönhetően megszereztük ezt a győzelmet. A párharcnak azonban még koránt sincs vége.

Címkék: kazincbarcika, fino kaposvár, röplabda, sport